Sözleşmeli öğretmene 12 ay maaş ödenecek

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmenliği cazip hale getirmeye çalışan Milli Eğitim Bakanlığı 41 bin öğretmenin geçici olan sözleşmesini sürekli kapsamına alacak. Böylece sözleşmeli öğretmenler ek ödemelerin yanısıra 12 ay maaş alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını kapatmak amacıyla, sözleşmeli öğretmenliği cazip hale getiren bir dizi düzenleme yapacak. Bakanlık öğretmen adaylarının ilgisinin arttırılması için sözleşmeli öğretmenlik süresi 10 aydan 12 aya çıkartacak. Maliye Bakanlığı ile birlikte yapılacak yeni yasa düzenlemesi ile Milli Eğitim Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4 C maddesi uyarınca geçici sözleşmeli olarak çalışan öğretmenleri sürekli sözleşmeli kapsamına alacak.

YAZ MAAŞI DA ALACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4 C maddesi uyarınca geçici sözleşme kapsamında çalışan yaklaşık 41 bin öğretmenin sürekli sözleşme kapsamına alınması konusunda Maliye Bakanlığı'nı ikna etti.

Ek ödeme almayan yaklaşık 1 milyon 377 bin memura ocak ayından itibaren aylık 40 YTL, temmuz ayından itibaren ise aylık 80 YTL denge tazminatı ödenmesine ilişkin olarak hazırlanan "İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı"na Başbakanlıkta öğretmen alımlarına ilişkin bir madde eklendi. Buna göre, halen 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4 C maddesine göre geçici süreli sözleşme kapsamında bulunan öğretmenler, söz konusu yasanın 4 B maddesinin B bendine göre istihdam edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, 12 bini okul öncesi, 9 bini bilgisayar ve İngilizce, 20 bini de çeşitli branşlarda olmak üzere yaklaşık 41 bin kişiyi 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4 C maddesine göre geçici süreli sözleşme kapsamında istihdam etmişti. Söz konusu düzenlemeyle bu öğretmenler, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4 B maddesinin B bendine göre, sürekli sözleşmeli kapsamında istihdam edilecek. Bakanlık ayrıca bundan sonra yapacağı sözleşmeli öğretmen alımlarında da sürekli sözleşme ilkesini esas alacak. Öğretmenler minimum 12 aya çıkan sözleşme süresi ile yaz tatilinde de diğer öğretmenler gibi maaşlarını alabilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber