Öğrenciler 'çevre müfettişi' oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında 76 bin öğrenciye yönelik tiyatro gösterisi düzenledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler 'çevre müfettişi' oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çocuklara çevre bilincinin erken yaşlarda kazandırılması amacıyla yürütülen "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi" kapsamında 76 bin öğrenciye yönelik tiyatro gösterisi düzenledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 14 ayrı belediyeyle yürütülen proje kapsamında, öğrencilere "çevre müfettişi" kimlik kartları dağıtıldı.

Tiyatro gösterileri, İstanbul'da Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Ankara'da Altındağ, Keçiören, Sincan ile Gaziantep, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik'te sahnelendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni eğitim döneminde de devam edecek projenin ülke geneline yayılmasını hedeflediklerini belirtti.

"Çevre müfettişi" kimliklerine kavuşan öğrencilerin, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildireceklerine kaydeden Bayraktar, "Karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli çevreci müfettişleri sayesinde çevre kirliliğinin önüne geçilmesini hedefliyoruz. Minik müfettişlerimiz ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden de öncelikli olarak yararlanabilecekler" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber