Bartın Devlet Hastanesi'nde asansör sorunu

Bartın Devlet Hastanesi'nde asansörlerin devamlı arızalanması, hasta ve yakınlarının tepkisine neden olurken yürüyemeyen hastaları üst katlara temizlik görevlileri çıkarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın Devlet Hastanesi'nde asansör sorunu

Hastalar tekerlekli sandalyelerde asansörün önünde saatlerce beklediklerini belirterek sorunun bir an evvel çözülmesini istedi.

Bartın Devlet Hastanesi yeni poliklinik binasında bulunan asansörlerin sürekli arızalandığını belirten hasta yakınları, bu duruma kökten çözüm bulunmasını istiyor. Asansör arızalandığında hastalar üst katlara tekerlekli sandalye ile temizlik görevlileri tarafından çıkarılıp indiriliyor. Bartın Devlet Hastanesi'ndeki asansör arızasının aylardır devem ettiğini belirten vatandaşlar, çekilen sıkıntıyı cep telefonu ile görüntüledi. Bir hasta yakını, iki saatten fazla asansörün önünde poliklinik binasına çıkmak için beklediklerini belirterek "İki üç tane tekerlekli sandalye değiştirdik, kimin tekerleği kırık, kiminin lastiği bozuk, sonunda temizlik görevlilerinin yardımıyla saatler sonra ancak çıkabildik" dedi.

ASANSÖR SORUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Bartın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Musa Soyvural, yaptığı açıklamada; 2007 yılında hizmete giren Turgut Işık Poliklinik Hizmet Binasının o dönem asansör ihtiyacı için İl Bayındırlık Müdürlüğünün yapılmak istenen sedye asansörüne izin vermediğini belirtti. Sadece tekerlekli sandalye ile hasta alabilecek büyüklükte asansör yapımına izin verildiğini belirten Dr.Soyvural, şöyle konuştu: "Bu asansör tüm teknik ekibin çabalarına rağmen zaman zaman arızalar yaptı ve bu arızalar giderilmeye çalışıldı. En büyük sorun, ilimizde yetkili asansör bakım hizmeti veren bir firmanın olmamasıdır."

Kamu Hastane Birliklerinin kurulması ile birlikte Genel Sekreterlik Koordinasyonu'nda hastanenin her yerinde olduğu gibi burada da bir yenileme ve düzenleme çalışmalarına başlandığını anlatan Soyvural, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk etapta hastanedeki asansörlerin dijital kartları ve yoğun kullanılan panoları değiştirilmiştir. Hastanede hizmetin aksamaması için hasta yoğunluğunun az olduğu yaz mevsimi ve Ramazan ayı beklenilmek zorunda kalınmıştır. İlimizde yetkili asansör firmasının olmamasından dolayı il dışı firmalarla görüşmeler yapılmış ve kısa sürede asansör sorunu köklü olarak çözüme kavuşturulacaktır. Bugüne kadar bu asansöre yatırım maliyetinin çok çok üstünde onarım maliyetlerine katlanılmasına rağmen asansörün verimli çalışması düzenli bakım yapacak yetkili servisin olmamasından dolayı sağlanamamıştır. İnsan odaklı hizmet anlayışımızın gereği ilin acil ihtiyaçları olan 3.Basamak Yoğun Bakım bitirilmiş, yeni acil servis inşaatına temmuz ayında başlanacaktır. Mevcut asansör sorunu tüm diğer eksikler gibi ciddi bir sorun olarak ele alınmış ve kısa sürede sonlandırılması planlanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber