Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Manisa'nın Soma ilçesinin Kurtuluş Mahallesi Cingeli Osman Efendi Sokakta bir evin çatısına baz istasyonu kurulması, mahallelinin tepkisine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahallelinin baz istasyonu tepkisi

Mahalle sakinleri, başlattıkları imza kampanyasıyla 350'ye yakın imza topladı. İnsan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle baz istasyonunu mahallelerinde istemeyen vatandaşlar haklarını hukuki yollarla arayacaklarını dile getirdi.

Kurtuluş ve Hürriyet Mahallesi'nin kesiştiği noktada bir evin çatısına güneş enerjisi süsü verilerek yerleştirilen baz istasyonunun ev sahibiyle anlaşılarak 15 bin TL kira ile iki yıllığına yerleştirildiğini öğrendiklerini söyleyen mahalleli, buna izin vermeyeceklerini ifade etti. Mahalle sakinleri adına konuşan Adnan Keskin, şöyle konuştu: “Bugün burada mahalle halkını bilgilendirmek için imza kampanyası başlattık. Akabinde hukuki olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Elimizde bu konuda açılmış davalarda verilen emsal kararlar da var. Hukuki yoldan her türlü hakkımızı arayacağız. Baz istasyonunun evinin çatısına koyan ev sahibi ile de görüştük. Kendisi 15 bin TL bedelle kiraladığını ve bu paraya ihtiyacının olduğunu söyledi. Bu baz istasyonuna karşı Kurtuluş ve Hürriyet Mahallesi sakinleri olarak tepkiliyiz. Bu tepkimizi sürdüreceğiz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber