Rektörün kızına 'kuş' kıyağı

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Araştırma Komisyonu bir skandalı daha ortaya çıkardı. 19 Mayıs Üniversitesi rektör yardımcısının kızına 3 ayda 9 milyar lira masraf yapıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) yönelik iddiaların önü arkası gelmiyor. TBMM Araştırma Komisyonu'nun OMİ'den istediği belgeler bir skandalı daha ortaya çıkardı. OMÜ yönetiminin, üyeleri arasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Rıfat Şahin'in kızı Didem Şahin'in ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şenel'in yeğeni Emel Şenel'in bulunduğu Kuş Gözlem Kulübü'ne, sınırsız destek verdiği belirlendi.

ÜNİVERSİTE KARŞILAMIŞ

Kuş Gözlem Kulübü'ne üniversite bütçesinden sadece 3 ayda 8 milyon 881 YTL kaynak aktarıldığı tespit edildi. OMİ yönetiminin, Kuş Gözlem Kulübü'ne, Kızılırmak Deltası, Amasya, Yeşilırmak Deltası, Sinop, İzmir illeri dahil olmak üzere 49 defa araç tahsis ettiği belirlenirken, Samsun-Bafra ilçesi Cernek Gölü civarında konuşlanan kulüp üyelerinin mart-mayıs aylarında burada kamp kurduğu, yiyecek ve yolluk giderlerinin tamamının üniversite tarafından karşılandığı belirlendi.

Kuş Gözlem Kulübü'ne 22 Mart 2002'de OMÜ yönetimi tarafından ranza, lpg tüpü, masa gibi toplam 50 kalem demirbaşın yanı sıra 67 kalem mutfak malzemesi ve 16 kalem temizlik malzemesi de tahsis edildi. Ancak, bundan 5 ay sonra deforme olması mümkün olmayan bu malzemelerden tekrar alınarak yine Kuş Gözlem Kulübü'ne verildi. Üniversiteden, TBMM Araştırma Komisyonu'na gönderilen belgeler arasında bu demirbaşların tekrar teslim edildiğine ilişkin bir tutanak bulunmadığı da iddia edildi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber