Vali: 200 bin liraya mal edilen dersliği, 80-90 bine mal ediyoruz/ Video

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisinden önce bir okul dersliği 200 bin liraya mal edilirken, şimdi 80- 90 bin lira arasında mal edildiğini, köy yolu asfaltlamalarında da yılda 200 bin litre akaryakıt tasarrufu yaptıklarını, bunu israf ve iyi yönetememe olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coş, ayrıca daha önceki dönemle ilgili incelemelerin yapıldığını, yapılmaya da devam edildiğini belirtti.

Adana Valiliği toplantı salonunda İl Jandarma Komutanı Albay Murat Koç ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte asayiş değerlendirmesi yapan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'da göreve başladığı dönemden bu yana kamu kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması için çalışma yaptığını belirtti. Özellikle dersliklerin yapımında büyük tasarruflar sağlandığını belirten Coş, "Okul öncesi derslik maliyetlerimizde yüzde 60'a yakın bir tasarruf sağladık. Daha önce 6 derslikli bir anaokulu 1 milyon 200- 1 milyon 250 bin lira gibi bir rakama mal edilirken, şimdi aynı rakama 14 derslikli bir okul yapabiliyoruz. Dolayısıyla eskiden bir dersliğin maliyeti 200 bin lira civarındayken, şimdi bir dersliğin maliyeti 85 -90 bin liraya kadar düşmüş vaziyette" dedi. Bununla birlikte İl Özel İdaresi'nin sorumluluk alanlarındaki asfaltlama ve yol bakım maliyetlerinde de büyük tasarruflar sağladıklarını belirten Coş, şöyle devam etti:

"2012 yılında 464 kilometre asfalt yol yaptık. Bu daha önceki yıllarda yapılmayan, en yüksek ulaştığımız bir rakam. Bunun yanında bu yol için 2010 rakamları ve maliyetleri baz alındığında, bu kadar yol yapımı için 30 milyon lira harcamamız gerekirken, biz bu kadar yolu 14.8 milyon liraya mal ettik. Yani 15.2 milyon lira tasarruf ettik. 2012'deki maliyetlerimiz 2010 rakamlarına göre yüzde 50'den daha fazla bir oranda düşmüş vaziyette. Bu suretle yıllık kullanılan akaryakıtta 200 bin litreye yakın tasarruf sağladık. Hizmetlerin artmasına daha fazla yatırım yapmamıza rağmen, tüketilen akaryakıt miktarında 200 bin litreye yakın azaldı."

BUNLAR İYİ YÖNETİMLE SAĞLANDI

Coş, yapılan tasarrufların iyi yönetimle sağlandığını dile getirdi. Coş, "Bunlar hep iyi yönetişim prensipleri, tasarrufun arttırılıp israfın önlenmesi ile gerçekleşti. Bir de köy yollarımızda özellikle 5- 8 santim olarak yapılan asfalt kalınlıklarını olması gereken standartlarına ulaştırdık. Normal şartlarda 2010 maliyetlerine göre yüzde 50 daha fazla mal olması gerekirken, tam tersine yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz. Bütün bu tasarrufları hep, bütün malzemelerin en iyi şekilde alınması ve çarçur edilmeden en iyi şekilde kullanılması suretiyle bütün maliyetlerin azaltılması, elimizdeki ödenekle daha fazla hizmet yapabilme gayretiyle gerçekleştirilmektedir. Asfalt alt yapı çalışması yapılan alanlara bakıldığında 2009'da 264, 2010'da 389, 211'de 400, 2012'de ise 510 kilometre yapılmış. Bu eksikliklerin, bu israfların tamamı kapatılmış, bu muslukların tamamı hizmete yönlendirilmiştir" dedi.

'O DÖNEME İLİŞKİN İNCELEMELER YAPILDI, YAPILIYOR'

Vali Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamaların ardından bir gazetecinin, 'Daha önceki dönemde bir vurgun mu yapıldı?' şeklindeki sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:

"Biz buna 'israf' diyoruz. İyi yönetememe durumu diyoruz. Yönetim problemleri diyoruz. Problemler halledilince maliyetler gerçek rakamlara olması gereken rakamlara geliyor. Bir de özellikle okul projelerinde biz ekonomik projeler geliştiriyoruz. Böylelikle tasarruf sağlıyoruz."

Coş ayrıca daha önceki döneme yönelik bir inceleme, soruşturma olup olmadığının sorulması üzerine ise şöyle devam etti:

"O döneme ilişkin incelemeler yapıldı, yapılıyor. Yani çok incelemeler yapıldı, yapılacak. Onlar delillendirildiği takdirde, tespit edildiği takdirde bu konuda kasten yanlış yapıldığı anlaşıldığı takdirde, gerekli incelemeleri eksiksiz bir şekilde yaptığımız biliniyor. Hatta bazı şahıslar çok sayıda inceleme ve soruşturma yaptırdığımız için bizi eleştirdiğini biliyorsunuz. İncelenmesi gereken hiç bir konuyu eksik bırakmamaya çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber