Merzifon'a muhteşem meydan

Merzifon'da belediye kaynaklarıyla uygulanan Meydan Projesi, ünlü Osmanlı Sadrazamı Kara Mustafa Paşa'nın şehrine muhteşem bir görünüm kazandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merzifon'a muhteşem meydan

Merzifon'da belediye kaynaklarıyla uygulanan Meydan Projesi, ünlü Osmanlı Sadrazamı Kara Mustafa Paşa'nın şehrine muhteşem bir görünüm kazandırdı. Belediye özkaynaklarıyla yaklaşık 13 milyon lira harcadıkları projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirten Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, "Önce meydanda bulunan ve adeta yıkılmaya yüz tutmuş, kendi kaderine terk edilmiş tarihi eserler tek tek restore edildi. Bu çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürüttük. Sonra eserlerin önünü kapatan 66 iş yerini belediye bütçesiyle kamulaştırdık" dedi.

Kamulaştırılan çirkin görünümlü binalar yıkılırken, birbirine eklentili dükkanları da restore edip arasta kültürünü yeniden hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Aydınlı,"'Başardık, Devamı da Var' sloganıyla başlattığımız 143 şahıs mülkü olan dükkanın belediye bütçesiyle restoresini tamamlayarak, Merzifon'da arasta kültürünü ihya edeceğiz" diye konuştu.

İlçeye muhteşem bir meydan kazandırmakla beraber Taşhan, Bedesten ve Kara Mustafa Paşa Camisi'nin de daha ihtişamlı bir görünüme kavuştuğuna dikkat çeken M. Kadri Aydınlı, hedeflerinin Amasya'nın turist potansiyelinden faydalanıp Merzifon'u turizmde de cazip bir merkez haline getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Aydınlı, coğrafi açıdan özel bir konuma sahip ilçede havaalanı ve organize sanayisi bölgesinin bulunduğunu sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber