Polisler tatilcileri hırsızlara karşı uyarıyor

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis(TDP) Şube Müdürlüğü, Ordu'da evleri gezerek, vatandaşları hırsızlığa karşı uyarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisler tatilcileri hırsızlara karşı uyarıyor

Türkiye'de hırsızlık olaylarının yaz aylarında vatandaşların tatile gittiği ve konutlarını boş bırakmasından dolayı bir artış gözlendiğini belirten, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Elitok, tatile çıkacak ve Ordu'nun fındık bölgesi olduğu için fındık toplamaya gidecek olan vatandaşları, hırsızlara fırsat vermemek için el ilanları ve sözlü olarak uyarıda bulunduklarını söyledi.

Müdür Elitok, Hırsızlık konusunda sadece polisiye tedbirlerin işe yaramadığını ifade ederken, vatandaşlarında bu konuda duyarlı olmasını istedi. TDP Şube Müdürü Adem Elitok, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de en fazla mala karşı işlenen suçlarda bir yoğunluk var. Bunun en başında hırsızlık konusudur. Hırsızlık konusu sadece polisiye tedbirlerle önüne geçilecek bir durum değildir. Ne kadar devlet olarak, bizler güvenlik kuvvetleri olarak bazı tedbirleri almış olsak da bunlar yeterli değildir. Vatandaşların duyarlı olması, bilinçlendirerek mağduriyetleri azaltmak için broşürler dağıtıyoruz. Yaz aylarında özellikle vatandaşlarımızın tatile çıkmaları veya Ordu ilimizi öne koyacak olursak, fındık bölgesidir. Önümüzdeki günlerde fındık için vatandaşlarımız köylerine ya da bahçelerine gidecekler. Kısa sürelide olsa ikametgahlarını boş bırakmak zorundalar. Bu dönemlerde alınması gereken küçük tedbirler şunlar olmalıdır. Apartman giriş kapısının sürekli kapalı olmasını öneriyoruz. Apartmanlara güvenlik kamerası takılmasını, fiziki olarak apartmanların sensörlü ışıklarla aydınlatılması, giriş katlarda demir parmaklıklar olması, kapıların özellikle ahşap değil de çelik kapı çift kilit sistemi ile önemlerini almalarını istiyoruz" diye konuştu.

Müdür Elitok, günümüzde komşuluk ilişkilerinin zayıfladığının altını çizerken, hırsızlarla mücadelede komşuluk ilişkisinin önemine değinerek, şöyle konuştu: "Benim en çok vurgulamak istediğim, komşuluk ilişkileri zayıflamaya başladı. Apartmanlarımızda maalesef bir alt komşusunu yada kapı komşusunu çok fazla tanımıyor. Apartmanda kaç kişi olduğunu kimlerin yaşadığını bilmiyorum. Komşuluk ilişkileri büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız uzun süreli yada kısa sürelide olsa bir yere giderken komşusuna haber vermelidir. Komşuluk ilişkilerine dayalı olarak o komşusu o dairedeki insanın ikametgahına hem göz kulak olmalı, hem de apartmana giren çıkan tanımadığı yabancı kişilerden şüphe duymalıdır. O yabancı kişilerin soracağı sorulara onların istediği yeterli cevapları vermemelidir. Şüphe duyuyorsa da kesinlikle 155'i arayarak böyle bir bilgiyi polisle paylaşmalıdır."

TDP Şube Müdürü Elitok, apartman girişlerindeki zillerde isim ve soy isim yazmasının güvenlik açığı yarattığını belirterek, "Apartman girişindeki kapı zillerinin çoğunda isim soy isim yazmaktadır. Bunu biz sakıncalı buluyoruz. Kişiler isimlerinin ve soy isimlerinin baş harfini yazmalıdır. Kötü amaçlı kişiler apartmana bir şekilde girdiklerinde özellikle posta kutularına da dikkat ederler. Bir dairenin posta kutusunda ne kadar çok fatura ve evrak varsa o daire onlarda dairenin boş olduğuna dair bir görüş hakim olmaktadır. O daire ile ilgili çalışma yaparlar. Kapı ziline basarak, yazan ismi komşusuna sorar. Falancı kişi nerededir? Ne zaman gelir tarzında bir takım sorular sorarken iyi niyetli komşusu istemeden o daire ile ilgili bilgi verir. Bu da kötü amaçlı kişilerin işini kolaylaştırmaktadır" şeklinde konuştu.

Bir sitede vatandaşların kapısını çalan toplum destekli polisler apartmanda gördükleri eksiklikleri vatandaşlara aktarırken, hırsızlığa karşı uyarıların yazdığı el broşürleri verdi. Vatandaşlar tarafından bu uygulama taktirle karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber