Valla Kanyonu'nda kaybolan doktor başka bir dağcı ekibiyle bir araya geldi

KASTAMONU'nun Pınarbaşı İlçesi'ndeki Valla Kanyonu'na arkadaşlarıyla birlikte gezmak için gelen ve suya giren Dr. Enver İnce kayboldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valla Kanyonu'nda kaybolan doktor başka bir dağcı ekibiyle bir araya geldi

Kaybolan Dr. İnce'nin, kanyonda karşılaştığı başka bir grupla bir araya geldiği, onlarla birlikte hareket ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Kastamonu'ya eğitim için gelen Ankara İl Sağlık Müdürlüğü kadrosundaki Dr. Ali Şanlı ve Enver İnce ile Hasan Basri Kızıldağ gezmek için Valla Kanyonu'na gitti. Gezi sırasında kanyondaki suya giren Dr. İnce, bir süre sonra gözden kayboldu. Dr. Enver İnce'den haber alamayan arkadaşlarının haber vermesi üzerine sevk edilen jandarma ekipleri, araştırma başlattı. Valla Kanyonu'nda yüzerken kaybolan Dr. Enver İnce'nin, bulunması için yapılan çalışmalar sürdürülürken, kanyonda karşılaştığı başka bir dağcı grubu ile birlikte olduğu belirlendi. Kaybolmasının ardından diğer dağcı grubuyla bir araya gelen Dr. Enver İnce'nin grupla birlikte pazar günü kanyonun Cide ilçesi tarafından çıkacağı ifade edildi.

VALLA KONYONU

Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi Muratbaşı Köyü sınırlarında bulunan ve dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu, ilçeye 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Valla Kanyonu, Devrekani Çayı ile Kanlıçay'ın birleştiği bölgeden başlayarak, Cide İlçesi yönünde 12 kilometre uzunluğunda, yan duvar kayaların yüksekliği yer yer 800-1200 metreye ulaşan, girişi son derece zor olan ve Muratbaşıköyü Valla Mahallesi'nin altından orman içi 1.5 kilometrelik yolculuktan sonra bu iki çayın birleştiği yerden izlenebiliyor. Techizatsız geçilmesi mümkün olmayan Valla Kanyonu girişine yakın olan Bakacak Kayası üzerine çıkıldığında Pınarbaşı ve Azdavay'dan gelen Devrekani çayı, bir yanda da Kanlı çay aktığı görülüyor. Çaylar birleştikleri noktada sola dönüp derin kayaların arasından kıvrılarak Cide'ye doğru yol alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber