Eski eşini öldüren sanığa tahrik indirimi

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, eski eşi 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Filiz Aktaş'ı tabancayla vurup öldüren, bir polis memurunu da yaralayan 50 yaşındaki Hayri Özel hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ve 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Eski eşini öldüren sanığa tahrik indirimi

Mahkeme heyeti, sanık Özel'i eşini öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı, ardından ölen Aktaş'ın oğluna karşı kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 20 yıla düşürdü.

Olay 6 Ekim 2011'de İzmir- Çanakkale karayolu üzerinde meydana geldi. Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Filiz Aktaş, muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere sabah saatlerinde yola çıktı. Aktaş, karayolu üzerindeki Menemen Yaya Üst Geçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp 2010 yılının Mayıs ayında boşandığı Hayri Özel önünü kesti. Afyonkarahisar'da, 1992 yılında Peyami Yıldırım'ı öldürdüğü için yattığı cezaevinden 2002 yılında afla çıkan Özel, genç kadını kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Olay yerinden kaçmak isteyen Hayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru 47 yaşındaki Mustafa Gönen Yılmaz, ayağından yaralandı. Çatışmada Hayri Özel de vurularak yaralı yakalandı. Özel'in üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan, başka bir isme düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktı. Yaralı polis memuru tedavi edilirken, Hayri Özel de tedavisinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Kay, Hayri Özel hakkında, Filiz Aktaş'ı tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış ömürboyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz'ı yaralamak, resmi belgede sahtecilik, dört polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnmek, ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına tutklu sanık Hayri Özel ile avukatı Atilla Ertekin ve ölen tarafın avukatı Süleyman Aktaş, katıldı.

'ELİMDE OĞLUMA İŞKENCE RAPORU VAR'

Eski eşini öldürdüğü için pişman olmadığını belirten Hayri Özel, “Eski eşim oğluma işkence yapıyordu. Ben oğluma yapılanlardan dolayı savcılığa gidip şikayetçi oldum. Elimde işkence yapıldığına dair rapor da vardı. Buna rağmen savcılık dava açmadı. Eşimin beni şikayeti hemen işleme konuldu. Benim tasarlayarak öldürme amacım yok. Eğer böyle bir şey yapmak istesem evinin önüne gidip bekler öldürürdüm. Durakta görünce öldürmeye karar verdim ve öldürdüm. 4 yaşındaki oğluma yapılan bu işkenceler karşılıksız ve cezasız kaldı. Artık oğlum bu işkencelerden kurtulduğu için hayatına devam edecek. Tek amacım buydu. Eğer adalet işleseydi ben de katil olmayacaktım” dedi.

Mahkeme heyeti tarafların son taleplerini aldıktan sonra kısa bir ara verdi. Aranın ardından, mahkeme sanık Hayri Özel'i eski eşini öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış müebbet, ardından öldürdüğü Aktaş'ın çocuğuna karşı kötü muamelede bulunduğu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle tahrik indirimi yapıp, cezasını 20 yıla düşürdü. Özel, ayrıca polis memurun yaralamaktan ve diğer suçlardan da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık toplam 27 yıl hapis cezası aldı. Sanığın avukatı Atilla Ertekin, kararı temyiz edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber