Tekerlekli sandalye üzerinde dini eğitim alıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, Türkiye genelinde açılan Yaz Kuran Kursları'na katılan yaş ortalamaları 7-15 arasındaki çocuklar hem Kuran-ı Kerim öğreniyor hem de tenis, masa tenisi, badminton,güreş, Mai Tai, voleybol ve basketbol gibi spor dallarında antrenörler eşliğinde spor yapıyor. Kas hastası 10 yaşındaki Tayfun da hastalığına rağmen her gün kursa annesi tarafından getirilip götürülüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekerlekli sandalye üzerinde dini eğitim alıyor

Yaz Kuran Kursları'na katılan öğrenciler uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

TAYFUN ARKADAŞLARIYLA KUR'AN ÖĞRENİYOR

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Hüseyin Alanyalılar Cami'inde dini eğitim alan çocuklar arasında bulunan kas hastası 10 yaşındaki Tayfun İslin de bir yandan Kuran öğreniyor diğer yandan spor yapan arkadaşlarını izliyor. Kursa gelmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Tayfun, her gün annesi Şenay İslin ile tekerlekli sandalye ile camiye geliyor.

Öğlunun 5 yaşında iken kas hastalığı teşhisi ile tedavi görmeye başladığını anlatan anne İslin, "Anca beraber kanca beraber. Okula da Kur'an kursuna da birlikte geliyoruz. Tayfun burada olmaktan çok mutlu. Kur'anı öğrenmeye başladı" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber