İnegöl'de ramazan denetimleri sıklaştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ramazan denetimi kapsamında yaklaşık bir aylık süre içerisinde yapılan denetimler sırasında, kurallara uymadıkları tespit edilen 12 iş yerine yaklaşık 50 bin TL ceza kesildiğini kaydetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2013 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnegöl'de ramazan denetimleri sıklaştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ramazan denetimi kapsamında yaklaşık bir aylık süre içerisinde yapılan denetimler sırasında, kurallara uymadıkları tespit edilen 12 iş yerine yaklaşık 50 bin TL ceza kesildiğini kaydetti.

Mübarek Ramazan ayı öncesi sıklaştırdıkları denetimlerle ilgili bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "5 ekip ve 12 gıda kontrol elemanı ile birlikte başlattığımız Ramazan ayı ile ilgili denetimlerimiz devam etmektedir. Nuri Doğrul caddesi (Bankalar caddesi), Yenice mahallesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren gıda satış yerleri başta olmak üzere denetimlerimizi yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Üretim ve satış yeri olmak üzere İnegöl'de bin 500 işyeri var. Şu anda bulunduğumuz İmren Izgara işyerinin denetimini yaptık. Her şeyin gayet güzel olduğunu, hijyen koşullarına azami dikkat edildiğin gördük" dedi.

Şu ana kadar yaptıkları denetimlerde kurallara uymadıklarını tespit ettikleri işyerlerine yönelik bin 500 TL ile 12 bin TL arasında ceza uyguladıklarını kaydeden Mahmut Doğru, "Denetimleri özellikle fırınlarımız, üretim yerleri, marketler, gıda satış noktalarına yönelik gerçekleştiriyoruz. Yapılan denetimlerin faydası oluyor. İşletmelerimizin trendi günden güne yükseliyor. Tüketicilerimizin daha hijyenik, daha sağlıklı ürünleri, sağlıklı, hijyenik ortamlarda tüketmelerini sağlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Denetimlerimizi Ramazan ayı içerisinde biraz daha sıklaştırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Tüketicilerden, bir şeyden şüphelenmeleri halinde '174 Alo İhbar' hattını aramalarını tavsiye eden Doğru, yaklaşık bir aylık süre içerisinde denetledikleri işyerleri içerisinden 12 iş yerine, kurallara uymadıkları gerekçesi ile toplam 50 bin lira civarında para cezası kestiklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber