Ağrı'da 2 şahin yavrusu koruma altına alındı

Ağrı'da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 2 şahin yavrusu, koruma altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı'da 2 şahin yavrusu koruma altına alındı

Ağrı'da Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 2 şahin yavrusu, koruma altına alındı. Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köylüleri tarafından bulunan yavru şahinler, bakım ve tedavileri için Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayvanı Koruma ve Kurtarma Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylüler tarafından bulunup, jandarmaya teslim edilen şahinleri koruma altına aldıklarını söyledi. İlk müdahaleyi burada yaptıklarını dile getiren Kaba, şahinlerde uçma problemi tespit ettiklerini, bu nedenlen Ağrı'da yeterli düzeyde rehabilitasyon merkezi olmadığı için Kars'a nakillerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yavru şahinlerin buradaki gerekli bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılacağını belirten Kaba, yaban hayatının sürekliliği açısında vatandaşlardan bu gibi durumlarda kendilerine veya en yakın jandarma karakoluna bilgi vermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber