Rektör Aşkın teşekkür turunda

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Aşkın, başsavcılığın YÖK'ten rektörler hakkında soruşturma izni istemesini, 'Bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum' sözleriyle değerlendirdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YÖK'e başvurarak rektörler hakkında soruşturma izni istemesini, "Kendilerinin yargılanmakta beis göreceklerini zannetmiyorum. Kaçmayacaklarını zannediyorum. Bundan da bir sonuç çıkacağını zannetmem" diye değerlendirdi.
Aşkın, dün tutukluluk sürecinde kendisine destek veren DYP, SHP ve ANAP'ı ziyaret etti. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Aşkın'ın davasına değinirken, "Bu dava, siyasi veçhe içine girmeseydi, hukuki çerçevesinin dışına çıkmasaydı daha iyi olurdu" dedi.
SHP lideri Murat Karayalçın ise Aşkın'a yapılan işlemi sindiremiklerini belirtti.
Başsavcılığın, YÖK'e başvurarak, "Aşkın'a sahip çıktıkları için rektörler hakkında soruşturma başlatılması izni talebinde" bulunduğunu hatırlatan Karayalçın, "YÖK'e, bu talebe izin vermesini öneriyorum. Dört milletvekilimizin dokunulmazlığı kaldırılsın, Biz de yargılanmak istiyoruz" dedi.
Rektörlerin yargıya saygısızlık yapmadıklarını söyleyen Aşkın, "Benimle sanki Cumhuriyeti özdeşleştirmişler gibi algılandı. Üniversitelerarası Kurul, hukuk devletiyle yargı arasındaki ilişkilere vurgu yapan bir değerlendirmede bulundu" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber