AKP'den malvarlığı tartışmasını bitirecek şeffaflık paketi

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'den malvarlığı tartışmasını bitirecek şeffaflık paketi... Pakette siyasilerin yanı sıra yargı ve TSK mensupları, gazete patronlarının da malvarlıklarına şeffaflık getiriliyor

AK Parti, siyasilerin malvarlığı tartışmasına son verecek 'şeffaflık paketi' hazırlıyor. AK Parti, mal beyanı konusunda sadece siyasilerin değil bürokratların servetinin de kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

İktidar ve muhalefet partileri Siyasi Etik ve Mal Bildirimi Yasası konusunda düzenleme yapılması konusunda mutabakat sağlayamadı. CHP ve Anavatan, iki konuda yasal düzenleme yapılmasını öngören kanun tekliflerinin TBMM Genel Kurulu'nda öncelikli olarak ele alınmasını Danışma Kurulu'na getirdi. Ancak her iki kanun teklifinin 'hukuki' skandal olacağını düşünen AK Parti, bu düzenlemeye karşı çıktı. Muhalefet partilerinin önerisi Genel Kurul'da reddedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP'li Algan Hacaloğlu ve AK Partili Ertuğrul Yalçınbayır'ın teklifilerine, 'daha kapsamlı paket hazırladıkları' için karşı olduklarını bildirdi. Paket, Servet Etiği konusunda yeni düzenlemeler içeriyor. Muhalefet partileri sadece siyasilerin malvarlığı konusunda düzenleme öngörüyor. AK Parti ise siyasilerin dışında yargı mensupları, vakıf ve dernek yöneticileri, TSK mensupları, gazete patronları ile bürokratların mal beyanının kamuoyu tarafından takip edilmesini istiyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber