Çelik: Tatil uzatılmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kötü hava şartları nedeniyle sömestri tatilinin 1 hafta uzatılmasının ardından, iklim şartlarının yeniden ağırlaşmasıyla birlikte tekrar okulların tatil edilmesi konusunda kesin konuştu. Çelik, "Sömestri tatili kesinlikle uzatılmayacak" dedi.

Bakan Çelik, 22 genel müdürle birlikte dün akşam saatlerinde Giresun'a geldi. Giresun'da eğitim alanında "Eğitim Taraması" projesi kapsamında çalışmalarda bulunacak olan Bakan Çelik, ilk ziyaretini Giresun Valiliği'ne yaptı. Valilikte yaptığı basın toplantısında Bakan Çelik, basında ve kamuoyunda okulların kapanıp, kapanmayacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Sömestri tatili kesinlikle uzatılmayacak. Basında ve kamuoyunda bu konuda haberler yer aldı. Ancak biliyorsunuz ki okulların tatil edilmesi yerel bazda yetki, mülki amirlerinindir. Bir il ve ilçemizde kötü hava şartları olursa 1 gün, 2 gün veya daha uzun tatil edilmesi gündeme gelebilir. Bu sene biliyorsunuz ki kış şartları çok ağır geçti. İzmir'e bile kar yağdı. Okullar 1 haftalık tatil edilmesiyle 2. dönemde 12 Haziran'da değil, 19 Haziran 2006 tarihinde kapanacak. 180 gün iş ilkesi yerine getirilmiş olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber