Çevik Kuvvet polisi, bundan böyle daha sert bir politika izleyecek.

Haber Giriş : 20 Aralık 2003 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevik Kuvvet polisi, bundan böyle daha sert bir politika izleyecek.

Edinilen bilgiye göre, bundan bir kaç ay önce Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi'ndan ayrilarak Güvenlik Daire Baskanligi'na baglanan Çevik Kuvvet biriminin yapisinda degisiklikler yapilacak.

Özel daire baskanligi

Türkiye genelinde sayisi 15 bin civarinda olan Çevik Kuvvet için, özel bir daire baskanligi kurulacak. Çevik Kuvvet'i ilgilendiren tüm mevzuat taranarak tek bir kitap halinde biraraya getirilecek. Bu birimin daha etkin hale getirilmesi için yönetmeliginde bazi degisiklikler yapilacak.

Degisiklikle, mülki idarece izin verilen yerlerin disinda yapilan izinsiz gösterilere aninda müdahale edecek olan Çevik Kuvvet, izinli yapilan toplanti ve yürüyüslere madahalede bulunmayip sadece güvenligini saglayacak. Çevik Kuvvet amir ve memurlari, bu tür gösterileri düzenleyen ve tertip edenlerle muhatap olmayacak.

Temel hak ve özgürlüklerin kullanimi için düzenlenen izinli gösterileri, provake etmeye çalisanlara karsi Çevik Kuvvet daha müsamahasiz olacak. Dagitilmasi gereken toplulugun direnmesi, saldiriya yeltenmesi veya saldirida bulunmasi hallerinde Çevik Kuvvet'in kuvvet kullanma yetkisi arttirilacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber