Hastanede güler yüzlü karşılama

Bingöl Devlet Hastanesi'nde hastalar girişte personel tarafından şeker ve kolonya ikramı ile karşılanırken, Hasta Hakları Birimi ise kısa sürede sorunlara çözüm üretiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanede güler yüzlü karşılama

Bingöl Devlet Hastanesi'nde hastalar girişte personel tarafından şeker ve kolonya ikramı ile karşılanırken, Hasta Hakları Birimi ise kısa sürede sorunlara çözüm üretiyor. Bingöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Heybet Semur'un direktifleri doğrultusunda Hasta Hakları Birimi tarafından organize edilen çalışma, hasta ve hasta yakınlarının takdirini topluyor. Ayrıca, hastane yönetimi 'Hasta Yönlendirme Hizmetleri'ne başlayarak vatandaşın daha kolay hizmet almasını sağlıyor. Vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak için görevlendirilen personeller, hastaneye gelen vatandaşları güler yüzle karşılayıp, yardımcı olmaya çalışıyor. Poliklinik servisleri girişlerindeki görevliler, hastalara; röntgen, kan tahlili gibi konularda yönlendirip eşlik ediyor.

Hasta Hakları Birimi ise, hastanede en ilgi çeken bir diğer birim. Acil, diyaliz, radyoloji, servis, poliklinik ve idari birimlerin tamamında çalışan ve sistem kaynaklı bütün problemleri çözümlemek amacıyla kurulan Hasta Hakları Birimi, birinci basamak şikayet merkezi niteliğinde. Şikayetler öncelikle yerinde çözümlenmeye çalışılıyor. Eğer aynı şikayet tekrarlanırsa birim ve personel için idari yaptırıma gidilerek sorun çözümleniyor. Eğer sorun sistemden kaynaklanıyorsa, idare işbirliğiyle kısa sürede çözüm üretiliyor. Ayrıca, birim görevlilerince hastaların kendilerini daha rahat hissetmeleri için kolonya ve şeker ikramlarının yanı sıra açık büfe çay, kahve ve bitki çayları da ikram ediliyor.

"ŞİKAYETLER KAĞITTA KALMIYOR"

Hasta Hakları Birimi görevlisi Hüseyin Aşan, hastane kaynaklı her türlü sorunun çözümü için vatandaşların birimlerine müracaat edebileceklerini belirtti. Hastaların "şikayetlerimiz kağıtta kalıyor" endişesini taşımamaları gerektiğini belirten Aşan, idareden bağımsız çalıştıklarını ve kendilerine iletilen tüm şikayetlerin çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber