19 yıl sonra gelen adalet

BAKIRKÖY'de evine misafirlige gittiği Bülent Erol'u tartışma sonucu 14 yerinden bıçakladıktan sonra başına yastık kapatarak öldürdüğü daha sonra da evde bulunan ziynet eşyalarını çaldığı iddiasıyla yargılanan Ümit C. (41), 16 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 yıl sonra gelen adalet

Karar açıklandıktan sonra ortadan kaybolan Ümit C. polis tarafından çalıştığı halı yıkama atölyesinde gözaltına alındı.

Ataköy'de 30 Mayıs 1994'de meydana gelen olayda Bülent Erol, yalnız yaşadığı evinde bıçaklanıp, başına yastıkla bastırılıp öldürülmüş olarak bulundu. Polis tarafından başlatılan soruşturmada Bülent Erol'u öldüren kişilerin evde bulunan ziynet eşyaları ve paraları aldığını daha sonra kurbanın aracıyla kaçtığını tespit etti. Evde yapılan incelemede cinayeti işleyen kişi veya kişilerin “Asi gençlik” imzalı yazılar yazdığı tespit edildi.

Cinayet Büro Amirliği o tarihte başlattığı soruşturmada Bülent Erol'un çalınan aracını kısa süre içinde kaza yaptıktan sonra terk edilmiş olarak buldu. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada olayın şüphelisi olduğu tespit edilen Ümit C.'yi gözaltına aldı. 9 Temmuz 1994'de tutuklanan Ümit C., 7 yıl hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gıyabında yargılanan Ümit C.'ye mahkeme 30 Mayıs 2012'da adam öldürmek ve hırsızlık suçlarından toplam 16 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Hakkında verilen kararın ardından ortadan kaybolan Ümit C.'nin peşine düşen polis onun bir halı yıkama atölyesinde çalıştığını tespit etti. Bu halı yıkama atölyesine yapılan baskında Ümit C. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne getirilen Ümit C. işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezasının geri kalanını çekmek için önce adliyeye daha sonra cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber