'Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği' kuruldu

Herhangi bir üniversitenin bünyesinde yer almayan vakıf meslek yüksekokulları "Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği" çatısı altında birleşti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vakıf Meslek Yüksekokulları Birliği' kuruldu

Birlikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, Avrupa Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Kavram Meslek Yüksekokulu ve Plato Meslek Yüksekokulu ile Nevşehir'deki Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nu bir araya getiren birliğin kurucu başkanlığına Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş getirildi.

Açıklamada görüşlereni yer verilen Durmuş, vakıf meslek yüksekokullarında yürütülen çalışmalarda birlik ve bütünlüğü oluşturarak, ortak sorunların çözümünü kolaylaştırmak istediklerini kaydetti.

Meslek eğitiminde çağdaş eğilimlerin ve yaklaşımların izlenmesi, bunun eğitim modellerine yansımasının sağlanması konularında da çalışacaklarını belirten Durmuş, bu kapsamda, öğrencilere dünya ve Avrupa Birliği meslek standartlarına uygun eğitim olanakları sunmayı planladıklarını bildirdi.

Durmuş, iş dünyası ile yakın işbirliği kurup, akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunacak olan meslek yüksekokullarının, mesleki eğitim ile ilgili projelerin desteklenmesi ve hayata geçirilmesine de katkıda bulunacağını vurgulayarak, Türkiye'de bağımsız vakıf meslek yüksekokullarında 10 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber