AKP, CHP ve DYP personelini sevindirdi, ANAP ve DSP üzdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2006 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle seçim meydanlarında herkese iş ve daha yüksek ücret vaat eden siyasi partilerin, kendi mutfaklarındaki durumun söylemleriyle çok uyuşmadığı görülüyor. Sendikanın bulunduğu tek parti olan CHP'nin yanı sıra AKP ve DYP çalışanlarının ücretlerine bu yıl için yüzde 10 zam yaparken, ANAP ve DSP'nin ise sıfır zam uyguladığı
öğrenildi.

AKP, YÜZDE 10 ARTIRDI, MAAŞLAR 800-2.700 YTL ARASINDA
AKP mali ve idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ANKA'nın konuyla ilgili sorusunu yanıtladı. Personel politikalarını içyönerge ile düzenlediklerini belirten Gedikli, 137 personelleri bulunduğunu ve bunlara temel ücretin yanı sıra insan kaynakları biriminin tuttuğu yıllık sicil, işe geliş- gidişi ve azmine de bakarak oluşturdukları "performans yönetim sistemi" ile yılbaşında bir ikramiye verdiklerini söyledi. İki bayramda da ikramiye verdiklerini anlatan Gedikli, "Ayrıca yıllık performans değerlendirmeleri sonucunda özel kalem müdürlüğü veya koordinatörlük gibi üst görevlere de getirebiliyoruz personelimizi. Ayrıca yaptırdığımız memnuniyet anketi ile personelin idari amirleri hakkında neler düşündüğünü de öğreniyoruz. Buradan çıkan sonuçtan mali danışma kurulunda da yararlanıyoruz" dedi. Tüm personelin kadrosunun ve SSK bildiriminin yapıldığını belirten Gedikli, bu yıl personel maaşlarına yüzde 10 artış yaptıklarını söyledi. Gedikli, "Tüzük gereği atanan genel muhasip 2.700 YTL alıyor, danışmanların da ücreti bu civarda. Ama diğer personelin temel ücreti 800 ila 1.500 YTL arasında" dedi.
Gedikli, 4 kişilik bir denetim kurulu oluşturduklarını, ve bu "iç denetimle" kendi muhasebe birimlerini denetlediklerini de kaydetti. Gedikli, tüm bu işleri yaparken bürokratik yapılanma yerine esnek yapıyı kurmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

CHP SENDİKALI: YÜZDE 10 ARTIŞ, ODUN-KÖMÜR YARDIMI, 4 İKRAMİYE
TEZKOOP-İŞ'in örgütlü olduğu CHP'de 60 civarında personelin çalıştığı, ücretlerinin ise 1.000-1.500 YTL civarında olduğu ve bu yıl ücretlere yüzde 10'unun altında olmamak kaydıyla seyyanen 120 YTL'lik artış yapıldığı öğrenildi. 2007 yılında ise 6'şar aylık dilimler için yüzde 3 + yüzde 3 artış yapılacak. Sendikalı CHP çalışanlarına ayrıca her yıl 1 ton odun ve 1 ton kömür karşılığı yakacak yardımı yapıldığı, bunun dışında yıllık 3.5 olan ikramiye sayısının da 4'e çıkarıldığı da bildirildi.
DYP'DE 5 ARTI 5 FORMÜLÜ DYP'de ise 110 civarında personel çalışırken, parti yönetimi bu yıl çalışanlarına 6'şar aylık dönemler itibariyle 5'er puan olmak üzere toplam yüzde 10'luk zam yapma kararı
aldı.

DSP VE ANAP'TAN SIFIR ZAM
ANAP parti merkezinde 25 kadar personel bulunduğu, ücretlerin ise asgari ücret civarında olduğu belirtiliyor.
Yemekhane ve temizlik işlerini özelleştiren parti, bu yıl çalışanlarına zam yapmadı. 30 kadar personelin bulunduğu DSP'de de benzeri biçimde çalışanların ücretlerinin 500-800 YTL arasında olduğu ve yılın ilk maaşını zamsız aldıkları öğrenildi.
ANAP'ın kasasında Hazine'den alınan 4 milyon, DSP'ninkinde ise 60 milyon YTL civarında bir paranın olduğu zaman zaman gündeme gelmişti.
ANAP ve DSP genel merkezlerinin mali yöneticileri personele tatmin edici zam yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber