Kalkınma Bakanlığı 'sosyal ağlar için velileri' uyardı

Kalkınma Bakanlığı, çocuklarını Facebook, Twitter gibi sosyal ağların ‘olası tehlikelerinden’ korumaları için velileri uyardı, “Çocuğunuzun üye olduğu ağa katılıp arkadaşı olun, ara sıra arkadaşlarını kontrol edin” önerisinde bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalkınma Bakanlığı 'sosyal ağlar için velileri' uyardı

GEZİ Parkı eylemleriyle tartışılan “internetin zararlı etkilerine karşı” Kalkınma Bakanlığı'ndan, ailelere, “Çocuğunuzla internet sözleşmesi yapın” önerisinde bulundu. Aileleri “Sosyal ağlara dikkat edin” diye uyaran bakanlık, “Çocuğunuz Facebook gibi sitelerde dolaşıyorsa siz de üye olarak onunla arkadaş olun. Çocuklarınıza internetten gelen cazip fakat aldatıcı teklifleri reddetmeyi öğretin” tavsiyesi yaptı. Bakanlık, Gezi Parkı eylemleriyle birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların zararlı etkilerine karşı aileler için uyarılar listesi hazırladı. “Ailemizin yeni üyesini tanıyın” şeklinde yapılan önerilerde, anne ve babalara, “En az çocuğunuzu koruyacak kadar internet kullanmayı öğrenin” denildi. Bakanlık, internetin olası tehlikeleri arasında, 'Çocukların yabancı kişilere arkadaşlık kurması, öfke, şiddet, yalnızlık gibi psikolojik sorunlar ve şiddet ve müstehcen içerikli görüntüleri' sayarak, bunlara karşı da aileleri önlem almaya çağırdı.

'ARKADAŞI' OLUN

Son günlerin en çok tartışılan konusu olan sosyal ağlarla ilgili de “Dikkatli olun” uyarısında bulunan bakanlık, “Çocuğunuz Facebook ve Twitter gibi sitelere üyeyse sizde üye olup onun arkadaşı olun. Profillerindeki gizlilik ayarlarını yapmasını sağlayın. Tam isim, adres, telefon, okul ve fotoğraflarını paylaşmamasını söyleyin. Tanımadıkları kişileri arkadaş listelerine eklememelerini söyleyin. Arkadaşı olarak kimlerle arkadaşlık ettiğini aralıklarla kontrol edin” dedi. Bakanlık, ailelere “Çocuklarınızla aranızda aile sözleşmesi imzalayın ve uygulayın” çağrısı da yaptı.

'SİZE SÖZ VERSİN'

Buna göre sözleşmenin çocuklarla ilgili bölümünde, “Bir siteye üye olurken aileme bildireceğime, siteye gerçek ismimle değil başka bir kullanıcı adıyla üye olacağıma, bir siteye girişte yaşımla ilgili yalan söylemeyeceğime, üye olduğum siteleri her zaman aileme bildireceğime söz veriyorum” ifadelerinin yer alması dikkat çekti. Uyarılar bölümünde ayrıca ailelerden, “Hayatın sadece internetten ibaret olmadığını, tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerine 'Hayır' demeyi çocuklarınıza anlatın” açıklaması da yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber