Düzce Üniversite Hastanesinde bir ilk

Düzce Üniversitesi girişimsel radyoloji bölümünde, bir ilk gerçekleştirilerek aynı günde 4 hastanın beyne giden ve tıkanmak üzere olan damarlarına halk arasında kapalı ameliyat veya kansız ameliyat olarak da bilinen anjiografi yardımı ile stent (metal kafes) yerleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce Üniversite Hastanesinde bir ilk

Düzce Üniversitesi Hastanesinde yapılan başarılı operasyonlarla, damarlarına stent yerleştirilen hastalar başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştular. Bir hastanın ise kol bölgesi ve beyne giden 2 damarına aynı seansta ayrı ayrı stentler yerleştirildi ve damar tıkanıklıkları başarı ile açıldı.

Türkiye'de belli büyük merkezlerde yapılabilen ve 'karotis arter stent' tedavisi yada halk arasında "şah damarına stent" olarak bilinen işlem bölgede ilk kez Düzce Üniversite Hastanesinde başarıyla yapılmaya başlandı. Böylece açık ameliyata gerek duyulmadan yaklaşık 30-40 dakikalık kısa sürelerde bu hastaların tedavileri gerçekleştirilebilmekte.

Ameliyat sonrası konuşan Yardımcı Doç. Dr. Ramazan Büyükkaya "Hastamız Ereğli'den ilk geldiğinde güçsüzlük, hafıza kaybı, dengesizlik, baygınlık ve görme şikayetleri mevcuttu. Bu tip hastalarımız da beyne giden damarların yüzde 80 veya yüzde 90 civarında tıkalı olmasından dolayı bu tip şikayetler olabiliyor. Bu darlıklara zamanında müdahale edilmezse hastalar felç olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Biz bu ameliyatı 4 hastaya uyguladık ve başarılı sonuçlar elde ettik hastalarla sürekli iletişim halindeyiz hastalarımızı ameliyat ettikten sonra da takip ediyoruz. Yapılan bu işlemler Düzce ve çevresindeki iller içerisinde bir ilk özelliğinde olup artık hastaların bu işlem için büyük illere gitmelerine gerek kalmayacak" dedi.

Zonguldak Ereğli'den gelen 78 yaşındaki Mehmet Ali Uzunmehmetoğlu, hastaneye gelerek burada ameliyatı gerçekleştiren Doktor Ramazan Büyükkaya'yı ziyaret etti. Hastane hizmetinden memnun kaldığını belirterek başta ameliyatta emeği geçen doktorlara hemşirelere ve tüm hastane personeline teşekkür etti. Ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu belirten Mehmet Ali Uzunmehmetoğlu işlerini artık rahatlıkla yapabildiğini belirtti. Bölge için üniversite hastanesinin büyük bir fırsat olduğunu ve tüm tanıdıklarına tavsiye edeceğini ifade etti.

Ayrıca Yardımcı Doç. Dr. Ramazan Büyükkaya yakın zamanda beyindeki damarların baloncuğu olarak bilinen ve patladığında kanamalara bağlı ölümlere neden olabilen anevrizmalarında anjiografik (kapalı) olarak tedavisine hastanede başlanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber