Başesgioğlu'ndan memura 'borçlu ülke' hatırlatması

Haber Giriş : 05 Şubat 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) tarafından düzenlenen "Personel Reformuna Yönelik Perspektifler" konulu panele katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin borçlu bir ülke olduğunu vurguladı.

Başesgioğlu, hükümetin çalışmalarında ilgili taraflarla işbirliği içinde olma yolunu tercih ettiğini belirterek, "Ben yaptım oldu havasında değiliz, olmadık, olmayacağız" dedi. Bu arada "Türkiye borçlu bir ülke" diyen Başesgioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "31 Aralık itibariyle borcumuz 331 milyar YTL. Borçlanma faizlerindeki 1 puanlık yükseliş, borç stokumuza yılda 3.3'lük bir ilave yük getiriyor. Bu nedenle makro ekonomik dengeleri kurmak için hepimizin katlanmak zorunda olduğu bir süreci yaşıyoruz. Bu süreci sizden, yüce milletimizden gizlemeye gerek yok. Bunu zevkimizden ya da ona buna işkence olsun diye yapmıyoruz. En azından biz biraz sıkıntı çekelim, bizden sonra gelecek kuşaklar bu sıkıntıyı çekmesin diyoruz. Bütün dava bu. Yoksa bir hükümet, memurunun, emeklisinin aylığını artırmaktan geri durmaz."

KARİKATÜR KRİZİ: Türkiye'nin suni gündem maddelerinden kurtularak, sorunlarına uzun vadeli çözümler üretmesi gerektiğini vurgulayan Başesgioğlu, şöyle konuştu: "Şu anda dünyada bir karikatür krizi yaşanıyor. Sanki medeniyetler çatışması teorisini ortaya atanları desteklercesine bazı olumsuz gelişmeler oluyor. Bu anlamda belki Türkiye Cumhuriyeti laik yapısı ve Müslüman toplumuyla bu krizi yönetmede öne çıkıp, toplumlar arasında yaşanması muhtemel bu gerginliği giderme konusunda daha aktif bir rol alabilir düşüncesindeyim."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber