Öldürülen Sarısülük ve Yıldırım'ın aileleri Lice'de buluştu

Ankara'da Gezi Parkı protestolarında silahla vularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün ailesi, bazı sivil toplum örgütleriyle beraber Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol protestosu sırasında silahla vurularak öldürülen Medeni Yıldırım Lice'de buluştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öldürülen Sarısülük ve Yıldırım'ın aileleri Lice'de buluştu

Ankara'da Gezi Parkı protestolarında silahla vularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün ailesi, bazı sivil toplum örgütleriyle beraber Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol protestosu sırasında silahla vurularak öldürülen Medeni Yıldırım Lice'de buluştu. Aileler Yıldırım'ın öldüğü Karacık Jandarma Karakolu önüne karanfiller bıraktı.

Ankara'da yapılan Gezi Parkı protestoları sırasında başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, yengesi Çiğdem Sarısülük ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Ankara Direniş Dayanışma ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri bugün Diyarbakır'ın Lice ilçesine geldi. Lice'ye gelen heyet öğlen saatlerinde karakol protestosu sırasında öldürülen Medeni Yıldırım vurulduğu Kayacık Jandarma Karakolu önüne gitti. Sarısülük ailesi ve beraberindeki heyet burada öldürülen Medeni Yıldırım'ın ailesi ile buluştu. Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar ve yengesi Çiğdem Sarısülük Medeni Yıldırım'ın annesi Fehriye ve ağabeyi Ersin Yıldırım ile buluşarak başsağlığı diledi.

Sarısülük ve Yıldırım ailelerinin buluşması sırasında duygusal anlar da yaşandı. Medeni Yıldırım'ın annesi Fehriye Yıldırım ile Ethem Sarısülük'ün yengesi Çiğdem Sarısülük uzun süre kucaklaşarak açıklamanın yapıldığı yere kol kola girerek yürüdü. Bu sırada Sarısülük'ün kardeşi İkrar ile Medeni Yıldırım'ın ağabeyi Ersin Yıldırım'ın da kol kola girerek yürüdükleri görüldü. Gelen heyette BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da yer aldı.

Kayacık köyü girişinde buluşan aileler ve sivil toplöm örgütü temsicileri buradan yürüyerek Medeni Yıldırım'ın vurulduğu yere gittiler. Kayacık Jandarma Karakolu önünde kurulan güvenlik bariyerlerine kadar gelen grup buraya karanfiller bırakarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında Fehriye Yıldırım'ın oğlu Medeni'nin ÖSYM sınav belgesini taşıdığı görüldü.

Kayacık Karakolu önünde ilk açıklamayı Halkların Demokratik Kongresi adına Gülistan Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, Gönül isterdi ki ortak acıları paylaşmak için değil, ortak sevinçlerimizi yaşamak için bir araya gelseydik. Bu coğrafyada yaşayan herkesin kendi kimliği ve kültürüyle yaşaması için Kürt halkı büyük bedeller ödedi. Biz Kürt halkının mücadelesini kendi mücadelemiz gibi görüyor ve önünde saygıyla selamlıyoruz. 2013 nevruzunda açıklanan sayın Öcalan'ın barış manifestosu ile önemli bir tarihsel sürece girmiştik. Şimdi bir başka tarihsel başkaldırının gerçekleştiği dönemdeyiz. Halkları kardeş değil düşman yapmak istediler. Tutmadı ve tutmayacak. Tutmayacağını göstermek için buradayızdedi.

Sık sık 'Yaşasın halkların eşitliği', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganı atan grup basın açıklaması boyunca, Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemiz ortaktır.Lice halkını selamlıyoruz yazılı pankart taşıdı.

Daha sonra bir konuşma yapan Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, Ethem'i kaybettiğimizi sanmayın. Ethem ölmedi, güneşe ve sonsuzluğa gitti. Biz Ethem'in ailesi olarak acınızı paylaşmaya geldik. Bizim halkların kardeşliği mücadelemiz kanımızın son damlasına kadar sürecektir. Buraya gelmek ve Medeni kardeşimizin katledildiği yerde halkların kardeşliği köprüsünü kurmak istedik. Bizi asla sindiremeyecekler, baskılar asla işe yaramayacak. Ödediğimiz bedeller, kaybettiğimiz canlar bizi daha da güçlendirir. Yaşasın halkların kardeşliği dedi.

Daha sonra konuşan Medeni Yıldırım'ın ağabeyi Ersin Yıldırım ise, Benim kardeşim burada sadece karakolu protesto ediyordu. Burada katledildi. En doğal hakkını kullanırken vicdansızca katledildi dedi

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, bugün ailelerin buluştuğunu ifade ederek, Şehitlerimize verdiğimiz sözün gereği olarak buradayız. Acılar paylaşıldıkça azalır. Bugün burada iki ailemiz bir araya geldiler. Acılarını paylaştılar acılarını azaltmaya çalıştılar. Ama biz biliyoruz ki acıları ancak evlatlarını katledenlerin adalet önüne çıkarılması ile azalacaktır. Bunun dışında hiçbir şey annelerin acısını azaltamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bugüne Türkiye halklarını birbirinden koparmanın özel mücadelesini verdi. Özellikle Kürtler ve Türkler arasındaki kardeşlik köprülerini koparmaya çalıştı. Türkiye'de yaşayan bütün halkları birbirine düşman etmeye çalıştı. Bugün burada olmamız bu politikanın boşa gittiğinin göstergesidir. Türkiye'de ister barışı gerçekleştirin ister gerçekleştirmeyin. Çünkü Türkiye'deki halklar kendi barışını gerçekleştirmiştir. Bugün Amed halkı Çorum'la buluştu. Amedliler son 1.5 aydır İzmirle İstanbulla Hatayla barıştı. O nedenle bundan sonra sizin gücünüz, AKP'nin devletin gücü halkların arasındaki barışı koparmaya yetmeyecektir dedi.

Yapılan açıklamaların ardından gelen heyet Medeni Yıldırım'ın ailesine köy girişinde taziyelerini sundu. Heyet daha sonra Lice ilçe merkezine geçerek Belediye Başkanı Fikriye Aytin'i makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra Diyarbakır'a gitmek üzere Lice'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber