Aydın kardeşlerin tedavisi devam ediyor

Epidermolizis Bülloza cilt hastalığı ile gündeme gelen Tekirdağlı Umut-Davut Aydın kardeşler tedavilerinin yapılabilmesi için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın kardeşlerin tedavisi devam ediyor

Epidermolizis Bülloza cilt hastalığı ile gündeme gelen Tekirdağlı Umut-Davut Aydın kardeşler tedavilerinin yapılabilmesi için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Epidermolizis Bülloza hastası olan Umut - Davut Aydın kardeşlerin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği bilgisini veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Aydın kardeşlerin ileri tetkik ve tedavi görmek için nakledildiğini kaydetti. Ailenin diğer çocuklarının da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sevgi evlerine yerleştirildiğini aktaran Akbulut, "Çocuklarımız Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları servisinde yatarak tedavi görmektedir. Tedavileri Dermatoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Plastik Cerrahi koordinasyonunda yapılmaktadır. Lezyonlarda iyileşmeler görüldüğü hekimlerimiz tarafından bildirilmiştir." dedi.

Kardeşlerin fıtık ameliyatı olduğunu aktaran Akbulut, "Hastanede yapılan tetkik ve tedavileri sırasında çocuklarda kasık fıtıkları olması nedeniyle ameliyat planlanmıştır. iki kardeş fıtık ameliyatı olmuştur. Hastalarımızın yara yeri iyileşimi iyi olsa da deri bütünlüğünün sağlanması için yara yerlerine Neoderm yara örtüleri kullanılması gerekmiştir. Örtülerin temini sağlanmış ve minik bir operasyon ile uygulanması planlanmaktadır. Çocukların tedavileri ile ilgili Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileriyle sık sık görüşülmekte ve genel durumlarıyla ilgili bilgi alınmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız adına kanıtlanmış ve güvenilir ileri tedavi yöntemlerinin araştırılması da devam etmektedir." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber