Cennet Dede'nin 14 yıllık geleneği sürüyor

Kırıkkale'de 'Cennet Dede' olarak tanınan Niyazi Akbudak (87) 14 yıldır, kendi imkanlarıyla biriktirdiği parayla Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2013 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cennet Dede'nin 14 yıllık geleneği sürüyor

Yıl içerisinde 300 lira kira ve 700 lira maaşından artırdığı aylık 1000 TL parayla Ramazan ayında günlük bine yakın ihtiyaç sahibine yemek dağıtıyor. İhtiyaç sahiplerinin duasını alan Cennet Dede 87 yaşında olmasına rağmen, hala dimdik durmasını, yemek verdiği ailelerin dualarına bağlıyor.

Bu geleneği hayatı sona erene kadar sürdüreceğini ve ihtiyaç sahiplerinin dualarını almaya devam edeceğini ifade eden Cennet Dede, maddi durumu iyi olan vatandaşlara da seslenerek onların desteğini istedi.

Konuşurken duygulanan Cennet Dede, "Benle beraber 3 kişi çalışıyor. Biriktirdiğim paraları bir ay süresince bazen 5, bazen ise 4 çeşit yemek çıkartarak yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz, onların hayır dualarını alıyoruz. Bu dünya hiç kimseye kalmaz gelin el ele verelim, ihtiyaç sahiplerine bakalım, yedirelim" şeklinde konuştu.

Her yıl Ramazan ayında Cennet Dede'nin ikram ettiği yemeklerden yediklerini söyleyen vatandaşlar ise memnun olduklarını belirterek kendisine dua ettiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber