'Hekimler Doğu ve Güneydoğu'dan kaçmazlar'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki zorunlu hizmetlerinin Danıştay tarafından durdurulmasının ardından gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Benim ülkemin hekimleri bu işten kaçmazlar" dedi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kaldığı Dedeman Kapadokya Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, hekimlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde zorunlu hizmet yapmaları konusundaki kanunun Danıştay tarafından durdurulmasının ardından bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, "Ortada bir kanun var. Şu anda gerekçeyi bekliyoruz ondan, sonra gereken yapılacaktır. Benim ülkemin hekimleri, meslektaşlarım bu işten kaçmazlar. Ben gitmezsem, o gitmezse oralara kim gidecek? Tabii ki oralara gidilecek, oralardaki çocuklar bizim, oradaki halk bizim halkımız. Bunun başka çıkış yolu yok" şeklinde konuştu.

Akdağ ayrıca, Danimarka ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yayınlanan Hz. Muhammed karikatürlerine de tepki gösterdi. Özgürlüklerin geniş olması gerektiğini belirten Akdağ, buna karşın özgürlüklerin başkalarını rencide edici şekilde olmaması gerektiğini vurguladı. Bakan Akdağ, "Herkes başkalarının dinine saygı göstermelidir. Başkalarını rencide etmemek için çok dikkatli olmaları gerek. Dünyada barış ve huzur için bu şekildeki açıklamalardan kaçınılmalıdır" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber