2 bin kişi kapasiteli Serhat Ulu Caminin temeli atıldı

Ardahan'da 2 bin kişilik Serhat Ulu Caminin temeli atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 bin kişi kapasiteli Serhat Ulu Caminin temeli atıldı

Karagöl Mahallesi Kapalı Halk Pazarının yanında yapılacak olan Serhat Ulu Cami için temel atma töreni düzenlendi.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu bugün temeli atılan caminin Ardahan için bir ihtiyaç olduğunun altını çizerek, "Bu ibadet merkezi artık bir gereklilik oldu. Ardahan da kalabalık bir toplulukla gidebileceğiniz büyük bir cami yok. Bu temel atma işiyle Ardahan'ın büyük bir eksiğini de gidermiş oluyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptığı açıklamada;

"Şehrimizin geleceğini planlama çerçevesinde 2000 kişilik bir caminin temel atma töreninde bulunduk belediye olarak imar planı çerçevesinde ve kura nehri sahil şeridinde oluşturduğumuz AVM, kapalı halk pazarı ve yapılacak olan cami ile birlikte bu bölgenin çok ciddi bir cazibe alanı olacağı ve estetik bir görünüme kavuşacağı kanaatindeyim. Bu çerçevede caminin temel atma sürecine kadar katkısı olan; Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu'na, İl Müftümüz Sayın Galip Akın'a Cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı ile yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum Ardahan'a hayırlı olsun" dedi.

Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, burada yaptığı konuşmada Ardahan'ın en büyük camisinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Ramazan ayında atılan temelin hayırlara vesile olmasını diledi.

Düzenlenen törene, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Müftüsü Galip Akın, cami yapma ve yaşatma dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber