Balık ölümleri oksijen yetersizliğinden

NEVŞEHİR'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Sarıhıdır Köyü yakınlarında Kızılırmak Nehri kıyılarına vuran toplu balık ölümlerinin, yaz dönemindeki su düzeyindeki azalmadan kaynaklı oksijen yetersizliğine bağlı olduğu belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balık ölümleri oksijen yetersizliğinden

Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, balık ölümlerinin yaşandığı bölgede yaptığı incelemeler sonucunda yaşanan toplu balık ölümlerinin yaz dönemindeki Kızılırmak nehrindeki su düzeyinde yaşanan azalmadan kaynaklı oksijen yetersizliği olduğunu belirtti. Doç. Dr. Çiçek şöyle konuştu:

"Kızılırmak nehrinde su seviyesi çok düşük düzeyde. Kızılırmak nehri üzerinde hizmete kazandırılan barajlar ile birlikte ırmaktaki su rejimindeki bir düzensizlik gözlenmekte ve akışkanlığın düzensiz hale gelmesiyle suyun içerisinde yetişen bitki çeşitliliğinde de bir yoğunluk gözleniyor. Özellikle böyle bir durumda, gündüz fotosentez yapıp oksijen üreten bitkiler, gece sudaki oksijeni kullanmalarından dolayı suda oksijen yetersizliğini de balık ölümlerinin ana sebepleri arasında yer almaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber