Yanıkağıl'da 36 eve mühür vuruldu

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Yanıkağıl Köyü'nde, ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle 36 evin kapısına mühür vuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanıkağıl'da 36 eve mühür vuruldu

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Yanıkağıl Köyü'nde, ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle 36 evin kapısına mühür vuruldu. İmar Kanunu'nun 32. Maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle elektriği bağlanmayan bir köy sakinin, Tekirdağ Valiliği'ne şikayeti üzerine, evlerine kilit vurulan 36 evin kaderi, Çerkezköy Belediyesi Encümen Toplantısı'nda netlik kazanacak.

Köyün 'Bubuluk Çeşme' mevkiinde bulunan 36 evin mühürlenmesi olayı, edinilen bilgilere göre şöyle gerçekleşti. Evinin elektriği kesilen bir köy sakini, Tekirdağ'a itiraz dilekçesi verdi. Aldığı cevapta, evinin 'ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle karşılaşınca, çevresindeki diğer evleri örnek gösterdi. Bunun üzerine, Tekirdağ Valiliği Çerkezköy Kaymakamlığı'na, Çerkezköy Kaymakamlığı da, Çerkezköy Belediyesi'ne işlem yapılması için yazı gönderdi. Sözkonusu yazı üzerine köye giden Belediye ekipleri, içinde ailelerin oturduğu 36 evin kapısına mühür vurdu.

Mühürlenen ev sahiplerine verilen belgelerde, evlerin ruhsatsız olduğu ibaresi işaretlenirken, evleri mühürlenen vatandaşlar ise, şu an ne yapmaları gerektiği konusunda şaşkınlık yaşıyor. Daha önce gerekli izinleri köy muhtarlığından aldıklarını, bu yetkinin 2004 yılında Belediye'ye geçtiğini, belediyenin de, yetki devrinden daha önce inşa edilen yapıları, kazanılmış hak olarak kabul ettiğini vurgulayan mağdur ev sahiplerinden biri "Ben 1999 yılında bu evi yaptım,Çerkezköy Belediyesi evime su, TRDAŞ da, elektrik bağladı. Belediye tarafından çöplerimiz, düzenli bir şekilde toplanıyor.Tekirdağ'dan gelen yazı üzerine Belediye böyle bir işlem yapmak durumunda kaldı. Ama inşallah mağduriyetimiz giderilecek." Şeklinde konuştu.

Bu arada Çerkezköy Belediyesi'nin, sıkıntıyı çözmek için, konuyu bugünkü Encümen Toplantısı'nda ele alacağı öğrenildi. Mühürlenen 36 evin kaderi encümen toplantısı ile netlik kazanacak. Köylüler ise, Encümen'den çıkacak kararı merakla bekliyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber