Turizmcilerden Ramazan'da alternatif hizmetler

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, son yıllarda yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayının turizm sektörünü geçen yıllara göre daha az etkilediğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmcilerden Ramazan'da alternatif hizmetler

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, son yıllarda yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayının turizm sektörünü geçen yıllara göre daha az etkilediğini söyledi.

Ramazan ayının turizm sektörüne olumsuz etkisini minimum seviyeye düşürmek için "Ramazan'da da tatil olur" sloganıyla çeşitli yöntemler geliştirdiklerini anlatan İşler, "Türk turizmi ramazan ayına yönelik geliştirdiği yöntemler sayesinde geçen 2012 yılının Ramazan ayına oranla bu yıl otel rezervasyonlarında yüzde 15'lik bir artışa ulaştı" dedi.

Turizm sektörü olarak her sene birçok krizle karşılaştıklarını, ancak sektöre hizmet veren dinamik ve profesyonel paydaşların karşılarına çıkan tüm olumsuzlukların üstesinden gelebildiğini ve sektörü temsil eden bir yönetici olarak tüm meslektaşlarıyla gurur duyduğunu ifade eden Başkan İşler, şöyle konuştu: "Turizm sezonunun son üç yıldır Ramazan ayına denk gelmesinden ötürü; 'Ramazan'da da tatil olur' sloganı ile inançlı vatandaşlarımızın hem tatillerini yapıp hem de ibadetlerini yerine getirebilmeleri için bir takım alternatif yöntem geliştirdik. Bu yöntem sayesinde otellerimizde geçen yıla oranla yüzde 15 oranında bir rezervasyon artışımız oldu. Bu, birlik, beraberlik içerisinde ortak akılda hareket etmeyi bilen sektörümüzün başarısıdır."

"Ramazan'da da tatil yapabilirsiniz" sloganının içini doldurabilmek adına turistik tesislerde uygulanan bazı yeni yöntemleri sıralayan İşler; şunları söyledi: "Ramazan ayı boyunca tesislerimizde konaklayan müşterilerimizin evlerinde veya bulundukları mekanlarda bulabilecekleri imkanları oluşturmak adına gündüzleri otellerimizde yer alan mescitlerimizde Ramazan ayına özel görevlendirdiğimiz imamlarımız öncülüğünde ibadet edebilmelerini sağlıyoruz. Oruç tutan bir insanın güneşten çok fazla etkilenebileceği düşüncesiyle kapalı havuzlarımızı hizmetlerine sunuyoruz. Yine ramazana özel iftar ve sahur mönüleri hazırlıyoruz. Çeşitli iftar programları, iftar sonrası Hacivat-Karagöz benzeri etkinlikler düzenliyoruz."

İşler, inançlı vatandaşların Ramazan ayında kendi evlerinde bulacakları konforun daha ötesinde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Ramazan ayından en az etkilenen turizm bölgesinin Ege Bölgesi olduğunu anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda ülkemizin şanslı yerlerinden biri adını 'doğal klimalı tatil bölgesi' olarak dünyaya duyuran Ege Bölgesi'dir. Bu noktada biz de vatandaşlarımıza; 'Klimalı havası ile birlikte Ramazan'ın olumsuz etkilerinden daha az etkilenebilirsiniz' diyerek tatil için Ege Bölgesini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Zira, son birkaç yıldır Ramazan'ın yaza gelmesinden dolayı Orta Doğu pazarı, Karadeniz'i ve Ege'yi tercih ediyor. Oradaki insanlar da 'Ramazan ayında da tatil yapılır' sloganımızı desteklercesine Türkiye'yi tercih etmektedir. Kendi insanlarımızın da bizim konaklama sektörümüzü tercih etmemesi için hiçbir neden yoktur. Buradan tekrar sesleniyoruz, Ramazan'da tatil yapılabilir çünkü biz kendimizi innovatif olarak değiştirebilen yenilikçi bir sektörüz. İnsanlar evlerindeki konforu bu tesislerimizde de bulabilirler." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber