Memura zam mart ayına kaldı

Haber Giriş : 05 Şubat 2006 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ek ödeme almayan yaklaşık 1 milyon 400 bin kamu çalışanının sabırsızlıkla beklediği 40 YTL'lik zamların şubat ayı bordrolarına yetiştirilemediğini, hazırlıkların tamamlanabilmesi durumunda gelecek aydan itibaren bunun ödenebileceğini söyledi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ek ödeme almayan yaklaşık 1 milyon 400 bin kamu çalışanının sabırsızlıkla beklediği 40 YTL'lik zamların şubat ayı bordrolarına yetiştirilemediğini belirterek, "Memura 40 YTL'lik zamlar şubat maaş bordrolarına giremedi. Memura 40 YTL'lik seyyanen zam marta kaldı" dedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada, yüzde 2.5'lik zammı ocak ayında alan memurların 40 YTL'lik denge tazminatı ve 5 YTL'lik sendikalılık ödentisi almak için boşuna beklediğini savundu. Avcı, "Denge tazminatı ve sendikalılık ödentisinin bugüne kadar ilk defa uygulanan ve bir ödeme şekli olduğundan, ocak ayına yetişememesini eleştirmemiştik. Fakat bu ödemelerin mart ayına sarkıtılmış olması bir ihmal ve beceriksizlikten daha çok, kasıtlı bir davranış olarak yorumlanmaya müsait hale gelmiştir" dedi. Avcı, söz konusu zammın ocak ayından itibaren 40 YTL, temmuz ayından itibaren de 80 YTL olarak ödenmesi gerektiğini kaydetti.

Avcı, zammın ocak ayında ödenmeme sebebinin 2006 bütçesine konulmaması olduğunu savunarak, "Seyyanen zamların ardından 2006'da en yüksek devlet memuru maaşı yüzde 5.1, en düşük memur maaşı yüzde 19.9, ortalama memur maaşı ise yüzde 12.7 artarak en düşük memur maaşı ocakta 595, temmuzda ise 650 YTL'ye ulaşacak. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı martta 700 YTL'ye ancak aşabilecek" dedi.

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber