TOKİ Başkanı'ndan 'ucuz konut' müjdesi!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gecekondu olgusunun kırılması için çok büyük gayret gösterildiğini belirterek, " Bütün belediyelerle işbirliği halinde 2006 ve 2007 yılında gecekondu bölgelerinde kentsel yenilemeye ağırlık vereceğiz" dedi.

Gazeteci-Yazar Serkan Oral, "Ojeli Aşk" kitabının tanıtımı dolayısıyla Akköprü Migros'ta imza günü düzenledi. TOKİ Başkanı Bayraktar buluşmada "mortage" sistemiyle ilgili soruları yanıtladı.

TOKİ'nin esas görevinin halkın fakir ve yoksul kesimine yönelik konut yapmak olduğunu belirten Bayraktar, gecekonduları kaldırarak kentleri modern hale getirme, fakir halkı konut sahibi yapma noktasında büyük bir gayret gösterdiklerini anlattı. Bayraktar, TOKİ'nin 200 bin konut üretimine doğru ilerlediğini belirterek, bu projeler kapsamında, 150 tane ilköğretim okulu ve lise ile gerekli sağlık ve sosyal tesisleri yaptıklarını kaydetti.

TOKİ'nin ana eksenini yoksul halkın oluşturduğunu ifade eden Bayraktar, Güneydoğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da modern şehirleşmenin olmadığı yerlerde bu tür konutlara öncelik verildiğini söyledi. Bayraktar, "Gecekondu olgusunun kırılması için çok büyük gayret içerisindeyiz" dedi.

ALT GELİR GRUBU PROJELERİ

Alt gelir grubu ve yoksullara yönelik konut projelerinin iki kategoride gerçekleştirileceğini belirten Bayraktar, alt gelir grubuna 2 bin YTL peşin ve 15 yıl vadeli ayda 200-250 YTL taksitle konut imkanı sağlayacaklarını anlattı. Bayraktar, yoksul grubu için üretilen konutlarda ise peşinat alınmayacağını vurgulayarak, "İnsanlarımız evine taşındıktan sonra taksit ödemeye başlayacak. Bunların da vadesi 20 yıl boyunca 100 YTL civarında olacak" diye konuştu. Bayraktar, insanların ihtiyacı kadar konut üretilemediği için hak sahiplerini ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini ifade etti. Bayraktar, şunları kaydetti: "Hak sahiplerini çok iyi elemeye tabi tutuyoruz, daha sonra da bunların devrini yasaklıyoruz, gerektiğinde elinden alıyoruz. Bütün belediyelerle işbirliği halinde 2006 ve 2007 yılında gecekondu bölgelerinde kentsel yenilemeye yönelik olarak ağırlık vereceğiz." TOKİ'ye büyük şehirlerde 15 bin ile 50 bin arasında değişen rakamlarda müracaatlar olduğunu ifade eden Bayraktar, buralarda daha da titiz davrandıklarını anlattı.

DANİMARKA BÜYÜKELÇİSİ KATILAMADI

Oral, kitabın kapağında fotoğrafı yer alan Danimarka Büyükelçisi Christian Hoppe'nin kızı Liza Hoppe'nin de tanıtıma katılmasının beklendiğini, ancak İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin bir Danimarka gazetesinde yayınlanmasının ardından gelen tepkiler nedeniyle imza gününde bulunamadığını söyledi.
İmza gününe TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra sanatçı Safiye Soyman katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber