Erdoğan: Liseler arasındaki ayrımcılığı kaldırmaya çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de gerilime prim vermek istemediklerini belirterek, "Toplumsal mutabakatın olduğu konuları inşallah kurumsal mutabakatı da sağlamak suretiyle çözeceğiz. Ama ülkeyi germeden" dedi.

Erdoğan, Kaya Ramada Otel'de partisinin Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 2002 yılı sonunda asgari ücretin 174 YTL'den bugün 380 YTL'ye çıktığını, o dönem 187 kilo ekmek alınırken bugün 320 kilo ekmek alındığını söyledi.

Bugün 3 Kasım öncesinde vermediği sözlerin "Verdi" diye dile getirildiğini vurgulayan Erdoğan, "Benim önüme belgeleriyle getirin.Erdoğan, belgelerle konuşur. Nerede hangi sözü vermişsem ortaya koyun. Vermediğim sözün hesabını kimse bana soramaz" dedi.

Eğitimle ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatan Erdoğan, bilişimin teknolojisini sınıflara sokarak öğretmenleri bilgisayara kavuşturduklarını ve yakın bir zamanda Türk Silikon Vadisi'nin de İstanbul'da kurulacağını söyledi.

Erdoğan, meslek liseleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:
"Meslek liseleri, düz liseler, bu ayrımcılık kalksın. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Biz bununla ilgili adımlar attık. Tam anlamıyla kalkmıyor, ama hiç olmazsa yatay geçiş yapılabilsin. Yani düz liseden meslek lisesine yatay geçiş yapılıyor da meslek lisesinden fark derslerini de vermek suretiyle neden yatay geçiş yapılamıyor?
Bunu izahı, mantığı var mı? İnsanı üzen bu. Buna milletim adına üzülüyorum. Bunun önüne çomak sokmak isteyen anlayışı anlayamıyorum.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bunun örneği yok. Olsa olsa, ancak dünyanın geri kalmış ülkelerinde bunun örneği olabilir. Biz bunları aşmak istiyoruz. Derdimiz, aşkımız heyecanımız bu." Başbakan Erdoğan, işadamlarının kendisine ara elaman ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiklerini, buna karşın meslek liselerinin kapandığını belirterek, "Neden? Öğrenci bulamıyor. Tutturmuşlar, yatıyorlar kalkıyorlar imam hatip, imam hatip...Kardeşim, imam hatip liselerinin genel liseler içinde oranı yüzde 3. Meslek liselerinin oranı yüzde 27. Dünyada meslek liselerinin oranı yüzde 70-75, düz liselerin oranı ise yüzde 25-30. Türkiye'de imam hatip, ilahiyat mezununa ihtiyaç yok mu? Kökünü kurutmak istiyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber