Vali Tapsız, Suriyelilerin evinde iftar yaptı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin evinde iftar yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Tapsız, Suriyelilerin evinde iftar yaptı

Kilis'te ikamet eden Suriyeli Hamud Ailesi'ne iftara giden Vali Tapsız, Suriyelilerin iftar sofrasına misafir oldu.

Hamud Ailesi adına konuşan Abdurrezzak Hamud, "Mekke'den Medine'ye hicret eden Muhacirleri karşılayan Ensar misali Türkiye bize sahip çıktı. Evini, yurdunu, yemeğini bizle paylaştı. Bu her zaman hatırlanacaktır. Hem bu dünyada hem ahrette hatırlanacaktır. Mübarek Ramazan ayında iftarını ailesiyle birlikte yapabilecekken bizimle birlikte olan Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Türkiye'nin her zaman yanımızda olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Allah hepinizin ve hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Duygulu anların yaşandığı iftarda konuşan Vali Tapsız, "Kardeşlik ve muhabbet bağlarının kuvvetlendiği, cömertliğin, yardımseverliğin kalplerde yeşerdiği mübarek Ramazan ayındayız. Birlik ve beraberlikle; zenginle yoksul, güçlü ile zayıf, genç ile yaşlı yani toplumun bütün kesimleri kaynaşmalı. Komşusu açken tok uyumama duyarlılığını gösterebilmeli, bunu hayat felsefesi haline getirebilmeliyiz. Ramazan ayı buna vesile olmalıdır. Suriyeli kardeşim Abdurrezzak Hamud'un evine misafir olmaktan, iftarımı birlikte yapmaktan memnuniyet duydum. Ülkem ve milletim adına her zaman yanlarında olacağımızı şahsında bütün Suriyeli kardeşlerime bildirmek isterim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber