Polis başmüfettişine çete soruşturması

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Sedat Şahin grubuna yönelik operasyonu ?çete-polis' ilişkisini gün yüzüne çıkardı. Telefon dinlemelerinde 22 polisin çete ile ilişkisi belirlendi. Emniyetçiler arasında Başmüfettiş Mehmet Çağlar da bulunuyor.

Sedat Şahin grubuna dönük gerçekleştirilen ?Lale Operasyonu'nda 22 polisin çete ile ilişkisi olduğu belirlendi. Çete ile bağlantılı polisler arasında Alaattin Çakıcı'nın, eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği eski Emniyet Müdürü Mehmet Çağlar da bulunuyor. Çakıcı, eşi Uğur Çakıcı'yı Çağlar'la ilişki yaşadığı gerekçesiyle öldürtmekle suçlanıyor. Meslektaşlarının hakkında ihraç istediği Polis Başmüfettişi Mehmet Çağlar'a İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca 24 ay kıdem durdurma cezası verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca Sedat Şahin grubuna yönelik yapılan operasyonda telefon takibine 22 polis düştü. Müfettişlerin Sedat Şahin ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 22 polisten 5'i emniyet müdürü, 2'si başkomiser, biri de komiser. Organize Suçlar Müdürlüğü, Şahin grubunun yanı sıra 22 polis hakkında fezleke hazırlarken İçişleri Bakanlığı da idari soruşturma amacıyla bu polisler için müfettiş görevlendirdi. 22 polis hakkında hazırlanan müfettiş raporunda Polis Başmüfettişi Mehmet Çağlar hakkında organize çete lideri Sedat Şahin'in arandığını bildiği halde herhangi bir işlem yapmadığı gerekçesiyle meslekten ihracı istendi. Mehmet Çağlar ismi Alaattin Çakıcı'nın eşis ve Dündar Kılıç'ın kızı olan Uğur Çakıcı'yı 20 Ocak 2005 tarihinde Uludağ'da öldürtmesiyle kamuoyunun gündemine gelmişti. Alaattin Çakıcı, eşini bir polis müdürü ile ilişkisi olduğunu öne sürerek öldürtmüştü. Olay Mehmet Çağlar'ın uzun süre terfi edememesine neden olmuştu.

Müfettişler, Sedat Şahin grubu ile görüşmeleri tespit edilen birinci sınıf emniyet müdürü APK uzmanı Kemal Sonunur, APK uzmanı Turgut Pehlivan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Kurt, başkomiserler Murat Çelik ve Hakan Mutlu için çeşitli oranlarda cezalar talep etti.

Müfettişlerin raporları geçtiğimiz günlerde toplanan İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nda (YDK) karara bağlandı. YDK meslekten menni istenen Mehmet Çağlar'a bir alt ceza olan 24 ay kıdem durdurma cezası verirken, Kemal Sonunur'a da 4 günlük maaş kesim cezasını uygun gördü. Başkomiser Hakan Mutlu'ya 6 ay kıdem durdurma, meslekten ihracı istenen Başkomiser Murat Çelik'e 24 ay kıdem durdurma, Komiser Ayhan Elmalı'ya da 4 günlük maaş kesim cezası uygun görüldü. Başkomiserler hizmet içi resmî sıfatı sarsacak eylemde bulunma suçlamasıyla ceza aldılar.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber