Bakım maaşına haciz

Felçli bir Rus gencin 5 yıldır bakımını üstlenen ve bu fedakârlığı nedeniyle canlı yayında Rus bir milletvekilinin önünde diz çöküp elini öptüğü Gülsüm Kabadayı'nın 830 TL'lik bakım maaşına el konuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakım maaşına haciz

Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, 9 yıl önceki vergi borcu nedeniyle bakım maaşına haciz geldiğini öne sürdü.

*Koruyucu annenin maaşına konulan haciz kaldırıldı

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce işlettikleri bakkalı kapatırken 5 bin lira vergi borcu kaldığını, borcun faizlerle şu an 24 bin liraya ulaştığını söyledi.

Bu borç nedeniyle Umut'un bakımı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ödenen 830 lira maaş ile babasına ait emekli maaşına haciz konulduğunu ifade eden Kabadayı, "Kanunen bu iki maaşıma borçlarım nedeniyle haciz konulmuyordu. Ama maaşımı çekmek için ATM'ye gittiğimde hesabımın bloke edildiğini gördüm. Vergi dairesine gittiğimde maaşlarımın borçlarım nedeniyle haciz edildiği bildirildi. Maaşı çekemediğim için elektrik faturasını ödeyemedim. Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Evimdeki eşyalara haciz konulabilir ancak Umut'un elektriğe ihtiyacı var. Bu nedenle elektriğinin kesilmemesi gerekiyor" dedi.

Kabadayı, "Umut bu sıcakta klimasız duramaz. 2 saatte bir besleniyor ve beslenirken bütün elbiseleri kirleniyor. Her gün çamaşır makinesini çalıştırıyorum. Bu nedenle elektriğe ihtiyacımız var. Umut'un ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Kabadayı, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım isteyerek, borcunu zamanla ödeyeceğini kaydetti. Kabadayı, Umut'un tedavisiyle de ilgili bir gelişme olmadığını, kendisine verilen birçok sözün boş çıktığını sözlerine ekledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ise Kabadayı'ya ödenen koruyucu aile ücretine haciz gelemeyeciğini belirtti. Para ödenmemesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağına dikkati çeken Taş, "Evinde engellilere bakan, koruyucu ailelik yapan kişilere yönelik haciz uygulanmaz. Bizden habersiz uygulanmış olsa bile biz yazı göndeririz ve haczi kaldırırız" diye konuştu

Taş, benzer sorunların 2009 yılından bu yana yaşandığını ancak girişimleri ile çözüldüğünü anlatarak, "Yeni bir icra gelmiş ve bu icrada koruyucu aileyle ilgili dilekçe yoksa maaşına haciz gelmiş olabilir ama bu da bir dilekçe ile çözülüyor. Konuyla ilgili biz de çalışma başlattık" dedi.

- Umut'un hikayesi

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 5 yıldır ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber