TSK: Suriye'den açılan ateşe karşılık verildi

Şanlıurfa Suriye sınırında yer alan Suriye'nin Rasulyan ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı olan Partiya Yekineya Demokratik (PYD) güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK: Suriye'den açılan ateşe karşılık verildi

Sınırın sıfır noktasına kadar gelen ve Türkiye tarafına ateş açan teröristleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne(TSK) bağlı birlikler uzaklaştırmaya çalışıyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun bayraklarını indiren PYD güçlerinin sınırın sıfır noktasında tehdit oluşturduğunu anlayan sınırdaki TSK birlikleri PYD güçlerini uzaklaştırmak için uyarı ateşi açtı.

Öte yandan bir grup terör örgütü yandaşı PKK ve Öcalan lehine slogan atarak sınıra doğru gitmek isteyince çevik kuvvete bağlı emniyet güçleri grubu dağıtarak kontrol altına aldı. Gruptaki kişiler Ceylanpınar merkezde sokaklara dağılarak kaçtı.

Sınırın öte yanında sıcak çatışma hala devam ediyor. Ceylanpınar halkı ise korku içinde bekliyor.

TSK: Suriye'den açılan ateşe yanıt verildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Şanlıurfa/Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında dün başlayan çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla'nın bugün saat 10.00'da, Suriye tarafından seken bir hafif silah mermisi ile yaralandığı belirtilen açıklamada, Ceylanpınar Devlet Hastanesine sevk edilen muhtarın hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Gece boyunca devam eden çatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçe merkezindeki evlere 4, Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da 5-10 adet hafif silah mermisi isabet etmiştir.

Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Gelişmeler takip ediliyor

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Suriye'den açılan ateşe karşılık verilmesi ile ilgili gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Söz konusu yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye-Suriye Hududunda, Şanlıurfa/Ceylanpınar'daki Kapı Hudut Karakolunun dış emniyet duvarına ve bahçesine, 17 Temmuz 2013 saat 14.20'de, Suriye/Rasulayn tarafından gelen 2 adet RPG-7 roketatar mermisi düşmüş, olayda herhangi bir personel zayiatı olmamıştır. Gelişen bu durum üzerine, angajman kuralları çerçevesinde, Hudut Karakolu karşısındaki PYD mevzilerine piyade tüfeği, makineli tüfek ve havanla karşı ateş açılmıştır. Bu atışlar neticesinde karşı tarafta, zayiat olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi temin edilememiştir.

Resulayn'daki çatışmaların saat 15.30 itibarıyla sona erdiği ve ilçenin bölücü terör örgütü (PYD)'nin kontrolüne geçtiği bildirilmiştir. Çatışmalar devam ederken, Kapı Hudut Karakolunun personeli, karakola 15-20 metre mesafede bulunan Hudut Bölük merkezine tahliye edilmiş ve anılan karakolun emniyeti, karakolun hemen kuzeyinde yer alan Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) kule mevzisinde bulunan Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlarla sağlanmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber