Diyarbakır'da elinde bomba patlayan B.C: Sokakta bulduk, oynarken patladı

Diyarbakır'da dün taşıdıkları el yapımı bombanın patlaması sonucu, yoldan geçen 3 kişiyi ile birlikte yaralanan 18 yaşındaki B.C.ile 16 yaşındaki Y.Y., patlayıcıyı yolda bulduklarını ve oynarken patladığını ileri sürdü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Temmuz 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da elinde bomba patlayan B.C: Sokakta bulduk, oynarken patladı

Diyarbakır'da dün taşıdıkları el yapımı bombanın patlaması sonucu, yoldan geçen 3 kişiyi ile birlikte yaralanan 18 yaşındaki B.C. ile 16 yaşındaki Y.Y., patlayıcıyı yolda bulduklarını ve oynarken patladığını ileri sürdü. Elinde bombanın patlaması sonucu B.C.'nin bileğinden kopan sol eli, uvuzları parçalandığı için yerine dikilemedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Caddesi 204 sokak üzerinde el yapımı parça ve basınç etkili bomba patladı. Patlamada sokak üzerinde bulunan 3 kişiyi ile patlayıcıyı taşıdıkları belirtilen B.C., ile Y.Y. yaralandı. Elinde taşıdığı patlayıcının infilak etmesi sonucu B.C.'nin sol eli bileğinden koparken, yanındaki Y.Y. de yüzünden yaralandı. Olay yerine giden polis ekipleri B.C.'nin kopan uzuvlarını hastaneye götürdü. Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alınan B.C'nin kopan eli, uzuvlarının parçalanması nedeniyle yerine dikilemedi.

'SOKAKTA BULDUK, OYNARKEN PATLADI'

Patlayıcıyı taşıyan B.C., ile Y.Y., poliste verdikleri ifadede, bombayı sokak üzerinde yolda bulduklarını söyedi. Daha önce hırsızlıktan sabıkası bulunan ve bir süre önce cezaevinden çıkan B.C., buldukları cismin bomba olduğunu bilmediklerini söyleyerek, "Oynarken beyaz bir cisim döküldü. O anda elimizde sigara da vardı. Bir anda patladı. Biz patlamadan sonra bomba olduğunu anladık" dedi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, olayda yaralanan 3 kişinin taburcu olduğunu ve 2 kişinin de hastanede tedavisinin sürdüğünü ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Vali Kıraç, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber