Eğitimci anıları kitap oluyor

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı , yurtdışında görevlendirilen öğretmenlerin yaşadıkları anıları, deneyimleri ve başlarından geçen komik olayları kitaplaştırıyor. Hazırlık çalışmaları devam eden kitap, yurtdışına gidecek öğretmenlere ücretsiz olarak dağıtılacak.

SEÇİLECEKLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmetiçi seminerleri kapsamında projelendirilen "Anı kitapı", daha önce yurtdışında görev yapmış öğretmenlerden derlenecek, anı, bilgi, belge, fotoğraflardan oluşacak. Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlere, hizmetiçi eğitim sürecinde dağıtılacak olan kitapta, yurtdışında karşılaşacakları olası sorunların nasıl aşılacağına ilişkin bilgiler de yer alacak.

Kitapta yer alacak anılar için materyal toplama çalışması başlatan MEB, daha önce yurtdışında görev yapmış öğretmenler ve halen yurtdışında görev yapmakta olan öğretmenlerle temasa geçerek destek istedi. Öğretmenler, en geç 28 Şubat tarihine kadar anılarını Bakanlığa ulaştıracaklar. Öğretmenlerden gelecek, bilgi, belge, anı ve fotoğraflar, seçici kurul tarafından değerlendirilerek kitaplaştırılacak. Halen yurtdışında yaklaşık bin öğretmen görev yapıyor.

Z. Kıvanç EL / Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber