Binalara risk tespiti uyarısı

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat,binaların risk tespitlerinin yapılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binalara risk tespiti uyarısı

Amasya'nın birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Bolat, "İlimizde yaşam kalitesi yüksek ve daha güvenli binalarda oturmak, can ve mal kaybını önlemek, insan sağlığını tehdit eden unsurlardan arındırılmış her açıdan sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulmuş Amasya için yaşadığımız binaların risk tespitini yaptırmaya davet ediyoruz" dedi.

Binalarına risk tespiti yaptıranların 492 sayılı harçlar kanununun 38. maddesi uyarınca alınan noter harçları, 57. maddesi uyarınca alınan tapu ve kadastro harçları, 2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 79, 80, 84 ve ek 1. maddeleri uyarınca alınan harçlardan, 488 sayılı damga vergisi kanunu uyarınca damga vergisine tabi kağıtlar nedeniyle alınan damga vergisi, 7338 sayılı veraset ve intikal vergisi kanunu uyarınca alınan veraset ve intikal vergisi, kurum ve kuruluşlarca döner sermaye ücreti adı altında alınan bütün ücretlerinden muaf olduklarını vurgulayan Ömer Bolat, "Belediye gelirleri kanununun 86, 87, 88 ve 97. maddeleri ile 3194 sayılı imar kanununun 21 ve 23. maddeleri uyarınca alınan her türlü ücret. Riskli olarak belirlenen binaya ilişkin olarak 01.07.1993/21624 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan otopark yönetmeliği uyarınca alınanlar da dahil olmak üzere belediye meclis kararı ile belirlenen ve alınan her türlü ücret ve kullanılacak kredilerden dolayı 6802 sayılı gider vergileri kanunu uyarınca alınması gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi.Kanun kapsamında yapılacak işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalarda alınmaması gereken harç, vergi ve ücretleri de muaf tutulacak." diye konuştu.

Bolat, şehrin değişik noktalarına astırdıkları afiş ve dağıtımı yapılan ilanlarla, konuya ilişkin bilgilendirme çalışması da yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber