3 kişinin ölümüne neden olan tır şoförüne 5 yıl hapis ve tahliye

SAMSUN'da 3 kişinin öldüğü kazada ağır yaralanan ve tedavisinin ardından tutuklanan TIR sürücüsü 41 yaşındaki Ahmet Tuğla, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 kişinin ölümüne neden olan tır şoförüne 5 yıl hapis ve tahliye

Ehliyetine de 1 yıl 6 ay süreyle el konuldu. Cezaevinde yattığı süre gözönünde bulundurulan TIR sürücüsü tahliye edildi.

Olay geçen yıl Samsun- Ankara karayolunun 23'üncü kilometresindeki Hacıosmanlı mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Samsun- Ankara karayolundaki çalışma nedeniyle tek şeritten verilen yolda, Kavak İlçesi yönünden Samsun yönüne giden Ahmat Tuğla yönetimindeki 42 HF 169 plakalı TIR, yokuş aşağı indiği sırada kaymaya başladı. Sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği TIR, kendi yolundan çıkıp karşı yönden gelen ve inşaat malzemesi taşıyan 35 yaşındaki Burhan Keskin yönetimindeki 55 ES 739 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada TIR sürücüsü ağır yaralanırken, kamyonet sürücüsü Burhan Keskin, yanındaki 29 yaşındaki Hakan Seven ve 30 Mehmet Yılmaz yaşanını yitirdi. Kazada ağır yaralanan ve hastanedeki tedavisi tamamlanan TIR sürücüsü Ahmet Tuğla tutuklandı.

'23 YILLIK ŞOFÖRÜM, HİÇ CEZAM YOK'

Birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçlamasıyla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan TIR sürücüsü Ahmet Tuğla bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahmeke heyetinin son sözlerini sorması üzerine tutuklu sanık kendini şöyle savundu:

"Ben 23 yıllık şoförüm ve ilk kez böyle bir kaza başıma geliyor. Sürücü belgemde ceza yoktur. Öncelikle ölenlere rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kaza havanın yağışlı olması, ayrıca yol çalışması nedeniyle iki şerit arasında malzeme yığını bulunması nedeniyle meydana gelmiştir. Ben TIR'ı yolda tutmak için çaba sarfettim. Ancak istemediğim halde bu kaza meydana gelmiştir. Çok üzgünüm."

5 YIL 10 AY HAPİS VE TAHLİYE

İfadenin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı önce birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıp ehliyetine 1 yıl 6 ay süreyle el koydu. Daha sonra sanığın cezaevinde yattığı süre gözönünde bulundurularak tahliyesine karar verdi. Ayrıca kararın Yargıtay'dan dönene kadar Ahmet Tuğla'ya yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber