Normal süresini tamamlamayan öğretmen ek ders alamayacak

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 05:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Herkese yok

Ancak ek zam paketinde en büyük payı öğretmenlerin alacağı öğrenildi. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 38.8 oranında artırılarak 3.6 YTL'den 5 YTL'ye yükseltilmesiyle öğretmenlere ek ücret artışı olarak yansıyacak.

Maliye, 550 bin civarındaki öğretmenler için yapılan ek ders ücretlerindeki iyileştirmenin, bütçeden karşılanamayacak boyuta çıkmasını ise ek ders ücreti ödemelerine getirilecek sınırlamalar ile önleme yolunu seçti.

Bir öğretmenin normal ders saatinin branşlara göre 15-18 ve 20 saat olduğunu, mevcut sistemde kendi branşında normal ders saatini doldurmayan öğretmenlerin başka branşlardaki derslere girmesi halinde bunun ek ders olarak tanımlandığına dikkati çeken yetkililer, yeni sistemde ek ders ücretinin ancak normal ders süresinin doldurulması halinde ödenmesi yoluna gidileceğini söylediler. Örneğin, fizik dersi öğretmeni kendi branşında altı saat ders verirken, girdiği beden eğitimi, kimya gibi branş dışı dersler için ek ders ücreti alıyor. Yeni gidilecek sistemde normal süresini tamamlamayan öğretmen, başka branşlardaki derslere girse dahi ek ders ücreti alamayacak.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber