Bu sevgi herkese örnek oldu

Gaziantepli küçük Senanur'un zorlu yaşam hikayesi Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu'na ilham kaynağı oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu sevgi herkese örnek oldu

Öksüzoğlu, küçük Senanur'u 'Gölgeler Üşürken' isimli son kitabında anlattı.

Doğum esnasında ve bebeklik hayatında birçok badireler atlatan, daha sonra hayatına down sendromlu bir kız olarak devam etmek durumunda kalan Senanur'un ailesinin mücadelesini anlatan Yazar Öksüzoğlu, 'Gölgeler Üşürken' adını verdiği kitabın tanıtımı için imza günü düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım ve imza gününe kalabalık bir okuyucu kitlesi katıldı. Gaziantepli olan Öksüzoğlu'nun, ulusal ve yerel basında yayımlanan şiir, öykü, düzyazı, astroloji, felsefe, kültür sanat, eleştiri, araştırma, inceleme ve edebiyat üzerine birçok yazısı ve kitabı bulunuyor. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından ders olarak okutulacak olan Gölgeler Üşürken kitabı, aynı zamanda Özbekistan Milli Devlet Üniversitesi Türk Filolojisi Bölüm Başkanı Sultan Nazarov ve Usiyet Rustamov tarafından Özbek Türkçesine çevrildi ve okutuluyor. Kitap, Özbek Türkçesiyle yayımlanacak.

Tasavvuf müziği sanatçısı ve aynı zamanda dünyada ilk naat-ı şerifi yazıp yorumlayan kadın unvanına sahip olduğunu ifade eden Öksüzoğlu, son çıkan kitabında down sendromlu Senanur'un hayat hikayesini ele aldığını ve bunu tanıtmak için imza günü düzenlediğini söyledi.

Senanur'un zor şartlarda nasıl bir başarı elde ettiğini, bu başarıyı elde ederken ailesinin evlatları uğruna verdikleri mücadelenin kendisini çok etkilediğini, bu kitabının çıkış noktasının da sevginin mücadeleye dönüşü olduğunu dile getiren Öksüzoğlu, özellikle down sendromlu çocuklarla ilgilenilmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin zamanlarını boşa geçirmemesi için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü dikkat çeken Yazar Öksüzoğlu, "Çocuklarımıza ve gençlerimize hayatın ve zamanın ne kadar değerli olduğunu anlatmamız lazım" dedi.

KÜÇÜK SENANUR'UN HAYATI YAZARA İLHAM OLDU

İlk kitabını Senanur'a hediye eden Öksüzoğlu, "Senanur'un hikayesini yazmamda etkili olan en önemli şey Senanur'un yapmış olduğu bir resim oldu. Çöpten sanatlar yaptığı bir tablo beni çok etkiledi ve bu kitabı yazmama neden oldu. Tesadüfen annesinin ofisinde otururken birden duvarda gözüme bir tablo ilişti ve hemen annesine sordum. 'Bu tabloyu kim yaptı' diye sordum. Annesi de 'Kızım yaptı' diyence meraklı kızı ile tanışmayı istedim ve akabinde bu hikaye ortaya çıktı. Bu hikayeyi ele almamdaki en önemli sebeplerden birisi de bu durumda olup da çekinen ailelere örnek olması açısından değerliydi" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata giren Gölgeler Üşürken isimli kitabı aynı zamanda bir üniversitede tez oldu. Bahçeşehir ve Doğa Kolejleri'nde dağıtımı da yapılan kitap birçok yazardan övgü toplamaya devam ediyor.

Senanur'a bir de oyuncak bebek hediye eden Yazar Emine Sevinç Öksüzoğlu, daha sonra okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Türkiye Şair ve Yazarlar Derneği Gaziantep Şubesi'nin kurucu başkanlığını da yapan Emine Sevinç Öksüzoğlu'nun, yurt içinde ve yurt dışında almış olduğu bir çok plaket, şilt ve ödülü mevcut. Yazar'ın yayımlanmış; Sevgiler Günışığında (Şiir)-Ağustos 1996, Bahar Tomurcuğum (Şiir)-Mart 1997, Yeşil Gözlerinde Kaybolan Dünya (Düz yazı/şiir)-Eylül 1998, Üşümüş Kar Taneleri (Şiir)-Eylül 2007, Güneş Yüzlü Çocuklar (Öykü)-Ekim 2007, Zamansız (Şiir) adlı kitapları bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber