İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği, kentteki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini açıkadı.

İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime yarın da ara verildiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'daki kar yağışının devam etmesi ve olumsuz hava koşullarının genel hayat ve özellikle şehir trafiğinde yarattığı etkiler nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, 8 Şubat Çarşamba günü de tatil edilmiştir.

Ayrıca, kamuda çalışan özürlü personel bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.


İSTANBUL'DA KAR SÜRÜYOR, OKULLAR YARIN DA TATİL

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle yarın da okullar tatil edildi. İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime yarın ara verildiğini bildirdi

07.02.2006 14:16

Kentte gece saat 03:30 sıralarında etkisini artıran kar yağışı sabah tipiye dönüştü. İstanbullular bu sabah araçlarını çıkartmadıkları için trafikte önemli bir yoğunluk yaşanmadı.

KAR PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL'U TER EDECEK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, "Kar yağışının yarın etkisini azaltarak aralıklı olarak devam etmesi ve Perşembe günü İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" dedi.

Yıldırım, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, poyraz fırtınası ile beraber kar yağışının bugün de il genelinde etkili olmaya devam edeceğini belirterek, rüzgarın hızının ise en yüksek 80 kilometreye ulaşmasının tahmin edildiğini söyledi.

İstanbul'da bugün kar kalınlıklarının Göztepe ve Kilyos'ta 4, Sabiha Gökçen Havaalanı ve Şile'de 8, Atatürk Havalimanı'nda 9, Sarıyer'de 18 ve Bahçeköy'de 24 santimetre olarak ölçüldüğünü dile getiren Yıldırım, kentte don ve buzlanmanın Perşembe gününe kadar etkili olmaya devam edeceğini bildirdi.

Yıldırım, poyraz fırtınasının yarın etkisini azaltarak hızının saatte 40-50 kilometreye düşmesinin beklendiğini vurgulayarak, "Kar yağışının yarın etkisini azaltarak aralıklı olarak devam etmesi ve Perşembe günü İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" diye konuştu.

Kentte bugün hava sıcaklığının 1 derece olarak beklendiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yarın aralıklı kar yağışlı ve en düşük eksi 1, en yüksek 3 derece, Perşembe günü çok bulutlu ve en düşük eksi 1, en yüksek 4 derece olacak.

Bugün poyraz fırtınası ile etkili kar ve yarın aralıklı kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklar ile bugün ve yarın beklenen don ve buzlanmaya karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir."

KAPALI YOL YOK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin ana arterlerinde kapalı yol bulunmadığını bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının yer yer tipi şeklinde devam ettiği, gece saat 02.00 sıralarında başlayan yağışın saat 03.30'da yoğunluğunu artırarak tüm bölgelerde etkili olmaya başladığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm ekiplerin saat 01.30'dan itibaren solüsyon ve tuzlama çalışmalarına başladığı, 05.00 itibariyle de küreme ve tuzlama çalışmalarına geçtiği anlatılan açıklamada, "23.00-06.00 saatleri arası yapılan çalışmalarda yaklaşık 5 bin 300 ton tuz, 350 ton solüsyon kullanıldı. İETT Asya-Avrupa Boğaz hattına 110 ek sefer koydu. Sabah saat 06.00 itibariyle İstanbul ana arterlerinde kapalı yol bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 209 müdahale noktasında 1.830 ana arterde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, ekiplerin mesai saati başlamadan önce kaldırımlar, otobüs durakları, meydanlar, vapur iskeleleri, okul önleri, hastane giriş ve çıkışlarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı kaydedildi.

AKOM'un İstanbul'da oluşabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşları AKOMCELL mesajıyla uyardığı belirtilen açıklamada, sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri istendi.

YİNE YOLDA MAHSUR KALDILAR

TEM Otoyolu'nun Hadımköy-Silivri arası yoğun tipi nedeniyle her iki yönde trafiğe kapalı.

Kınalı-Hadımköy arasında dört TIR'ın kayması sonucu yolda kalan 35 araca ulaşıldı.

Araçlarıyla mahsur kalanlara, Karayolları 17'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yardım ediyor.

İstanbul-Edirne Otoyolu'nun bazı bölümlerinde de yollar ulaşıma kapalı.İpsala-Keşan yolu ile Çorlu-Lüleburgaz devlet yolunda ise ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Edirne istikametine giden araçlar Hadımköy'den, İstanbul istikametine gelen araçlar ise Silivri'den D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

Kar yağışı yüzünden ilköğretim okulları ve liseler bugün tatil edildi. Kamuda çalışan özürlü personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) sabah saatlerindeki bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada, saat 06.00'daki Avşa-Marmara-Erdek arabalı vapur, saat 07.00'deki Yenikapı-Bandırma ve Pendik-Yalova hızlı feribot, saat 07.30'daki Mudanya-Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ile saat 06.45'teki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, Yenikapı-Yalova hızlı feribot, Harem-Sirkeci ve Eskihisar-Topçular arabalı vapur ile deniz otobüsleri iç hatlar ve şehir hatları seferlerinde ise herhangi bir aksama ya da iptal olmadığı bildirildi.

? Hangi illerde okullar tatil edildi?

'332 kaza, 7 yaralı'

Bu arada İstanbul Valisi Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) ortak basın toplantısı düzenledi.

Vali Güler, olumsuz hava koşullarıyla mücadelenin devam ettiğini belirterek, pazar gecesinden beri meydana gelen 332 trafik kazasında 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

KAR KALINLIĞI ARTIYOR

Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava güney ve batı kesimlerinde etkisini sürdürüyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile doğu Anadolu'nun batısında ise yağışlar devam ediyor.

Kuzeybatı kesimlerde pazar gecesi başlayan kar yağışı sonucunda son yapılan ölçümlere göre kar yükseklikleri, Edirne'de 28, Gökçeada'da 10, Bilecik'te 5, Tekirdağ da 4 Kırklareli'nde 2, İstanbul- Atatürk Meydan'da 3, Florya'da 2, Sarıyer ve Sabiha Gökçen'de 1 cm olarak kaydedildi.

Salı günü bütün bölgeler yağışlı geçeçek. Yağışlar Marmara, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Özellikle kar yağışlarının Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de etkili ve sürekli olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca sağanak yağışlar güney Ege, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu Anadolu'da etkili olacak.

Hala yurdun kuzeybatı kesimlerinde saatte 80 km hızla esen poyraz fırtınasının bu gece ve yarında etkisini sürdüreceği bekleniyor. Yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise lodos kuvvetli olarak esecek.

Hava sıcaklığı bu gün yurdun kuzeybatı kesimlerinde 6-8 derece azaldı, güney ve doğu kesimlerde ise lodos etkisi ile biraz arttı.

Çarşamba günü Marmara'nın batısı kıyı Ege dışında yurt geneli yağışlı geçeçek. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar batı bölgelerde etkisini azaltacak, doğu bölgelerde etkisini sürdürecek.

Yağışlar perşembe günü yurdun iç ve doğu kesimlerde etkisini sürdürürken, batı bölgeler parçalı bulutlu geçeçek.

Soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde etkisini sürdürürken, bazı illerde kar nedeniyle eğitime ara verildi.

ÇANAKKALE'DE DENİZ ULAŞIMI YAPILAMIYOR...

Çanakkale'de etkili olan poyraz ve kar yağışı, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hızı saatte 70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Kabatepe-Gökçeada ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ve feribot seferleri yapılamıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale'de kar yağışının bu akşam saatlerine kadar süreceğini, poyrazın ise yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğini belirterek, il merkezindeki kar kalınlığının 4 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber