Bayraktar: Kentsel dönüşüm imar artış projesi değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar twitterden kentsel dönüşüm açıklaması yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayraktar: Kentsel dönüşüm imar artış projesi değil

İşte Bayraktar'ın açıklamaları

Yöresel mimariye vurgu yapan Bakan Bayraktar: "Yöresel mimariyi geliştirici çok güzel çalışmalarımız var.proje ,teşvik,kredi ve hibe şeklinde. Yakında uygulama başlayacak yedi bölgemizde. Araştırıyoruz gerekirse YAPI denetim ödemelerini tüm Türkiye'de Belediyeden direk Maliye'ye göndermek için genelge yayımlayacağım.

Her bölge için 18 değişik tip mimari proje geliştiriyoruz. Valilik,belediyeler,Kaymakamlıklar ve muhtarlara göndereceğiz.

Kentsel dönüşüm kesinlikle bir imar artışı projesi değildir. Afet ve deprem riski taşıyan binaların yenilenme seferberliğidir. Parsel bazında imar planı yapılmasını engellemek için kıstaslar getirmeye çalışıyoruz. Teknik elemanların işlevini ve itibarını arttırmak için yoğun mesai harcıyoruz. Sizde ciddi önerilerinizi iletebilirsiniz."

Sakarya halkına da çağrıda bulunan Bakan Bayraktar;
"Sakarya deprem bakımından riskli bölge lütfen bize destek olun kentsel dönüşümde başarılı olalım. Her türlü hizmete hazırız. Sakarya'da yaşayanlar ve sorumluluk hissederler lütfen Sakarya yöneticilerini sıkıştırın ACİL olarak kentsel dönüşümü hızlandıralım." Ayrıca, "Yassıada ya sadece demokrasi kültür merkezi yapılacak. Başkaca bir imar hakkı söz konusu değil." açıklamasında bulundu.

İmar Yönetmeliği'nin gerekli kısımlarını revize edebiliriz. Hem otursun hemde sizlerden talepler gelsin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber