Kendilerinden mermi isteyen genelev patronuna ??O emrindir, köpeğindir'' diyen başkomiser ile polis memuru meslekten ihraç edildi.

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendilerinden mermi isteyen genelev patronuna ??O emrindir, köpeğindir'' diyen başkomiser ile polis memuru meslekten ihraç edildi.

Erzurum'da genelev işletmecisinin mermi isteğini ??O emrindir, köpeğindir'' diyerek yerine getirmekle suçlanan polis Efraim Yücel ile Başkomiser Murat Aktaş, fuhuş çetesiyle ilişkide bulundukları gerekçesiyle meslekten atıldı. Başkomiser Murat Aktaş ile polis Efraim Yücel, kadın ticareti yapanlarla ilişkileri nedeniyle Erzurum DGM'de çete davasından 5'er yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor. Erzurum DGM'ye 8 ay önce gelen ihbar mektubundan harekete geçen güvenlik güçleri, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'de görevli Başkomiser Murat Aktaş ile Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Efraim Yücel'i takibe aldı. Polis memurlarının mahkeme kararı ile dinlenen telefonlarında genelev işletmecileri ve yabancı uyruklu kadın pazarlayanlarla sıkı dostluk kurdukları anlaşıldı. Yapılan soruşturma sonunda 2 emniyet görevlisinin, yabancı uyruklu kadınların bulunduğu ev ve otellere yapılacak baskını önceden haber verdikleri belirlendi.

Emniyette sevinç

Soruşturma kapsamında polislerin genelev işletmecilerinden kadın istediği de ortaya çıkmıştı. Erzurum DGM'de 2'si polis, toplam 24 kişi hakkında ??Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'' suçundan açılan dava devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, iki polisin meslekten ihraç edilmesi kararı aldı. Aktaş ve Yücel'e tebliğ edilen kararı sevinçle karşıladıklarını belirten Erzurum Emniyet Müdür Vekili Vadi Çiçekli, ??Mesleği kötüye kullananlarla da mücadelemiz sürecek'' diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber