Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Türkiye'de mezunlarına yüksek maaşlı "iş garantisi" veren ilk okul olacak.

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu, Türkiye'de mezunlarına yüksek maaşlı "iş garantisi" veren ilk okul olacak.

Bil Dersaneleri'nin kurduğu Anadolu Bil Meslek Yükseokulu, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Okul, mezunlarına piyasanın üzerinde yüksek maaşlı "iş garantisi" verecek. Bil Dersaneleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Göreceksiniz, öğrenciler 4 yıllık üniversitelere değil, kurduğumuz bu okula girebilmek için can atacak" dedi. Aydın, Bahçelievler'deki kampüste hizmet verecek olan okulun, diğer meslek okullarından çok farklı olacağını, iş garantisinin yanı sıra, mezunlarının koluna "3 altın bilezik" takacaklarını belirtti.

Yüksekokul projesini hayata geçirmeden önce kamuoyu araştırması yaptıklarını ve sadece Türkiye'nin değil, AB ülkelerinin eleman ihtiyaçlarını da belirlediklerini söyleyen Aydın, şöyle konuştu: Siz bütün genç insanları üniversite kapısına dayıyorsanız, üniversitede okumuş olduğu bölüm veya branşla ilgili, mezun olduktan sonra da iş bulma imkânı sıfır oluyorsa, üniversiteyi okuturken de bu insanlara üretici değil de tüketici mantığıyla bir eğitim veriyorsanız, "ben üniversiteyi bitirdim, mürekkep yaladım, bana devlet bir sandalye bir koltuk vermek zorundadır" mantığıyla da bunları eğitiyorsanız, bu işte ciddi bir handikap vardır demektir.

Okullarından mezun olacaklara yüksek maaşla iş garantisi vereceklerini belirten Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu iddia ile yola çıktık. Öyle bir okul kuralım ki, öğrenci 4 yıllık lisans proğramına gitmek yerine, bizim okulumuzu, proğramlarımızı tercih etsin istedik. Siz kendinize; öğrenciyi, çok kaliteli olan, çok revaçta olan, öğrencilerin gitmek için yarıştığı bir üniversite yerine, sizin yüksek okulunuza gitmeyi tercih edecek hedefi koyarsanız, yapılanmanızı ona göre yaparsanız, sizin yüksek okulunuzda öğrenci kapıda bekler.

Dr. Mustafa Aydın, "Mezun ettiği insanlara öyle sıradan değil, iyi koşullarda iş imkânı sağlayan kurum olacağız. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da, Amerika'da partnerlerimiz var. Onlarla değişim proğramlarımız var. Mezunlarımız, dünyanın hemen her yerinde, çok iyi koşullarda iş imkânı bulacak. Çünkü biz, mezun etiğimiz öğrencimizin koluna 1 değil, 3 altın bilezik takacağız, yani üç mesleği olacak" diye konuştu.

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nda normal ve ikinci eğitimde bin 500'er olmak üzere toplam 3 bin öğrenci, Bahçelievler'deki 7 bin metrekarelik modern bir binada öğrenim görecek. Ayrıca, Cumartesi ve Pazar günleri eğitim verebilmek için YÖK'e başvuruda bulunuldu. Bu proje de gerçekleşirse, Türkiye'de ilk defa çalışanlar, haftasonu okula giderek bir yüksek okulu bitirme imkânına kavuşacak. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nda öğrenciler Bilgisayar Teknolojileri ve Proğramlama, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uygulamalı İngilizce ve Türkçe Çevirmenlik, Büro Yönetimi ve Asistanlığı, Çocuk gelişimi, Radyo Tv Proğramcılığı, Hastane Yönetimi ve Organizasyonu, Matbaacılık gibi 10 ayrı proğramda öğrenim görebilecek.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber