Memur-Sen yaklaşan yılbaşı öncesi, bürokratlar başta olmak üzere bütün kamu görevlilerinin hediye kabul etmemesi için kampanya başlattı.

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen yaklaşan yılbaşı öncesi, bürokratlar başta olmak üzere bütün kamu görevlilerinin hediye kabul etmemesi için kampanya başlattı.

Konuyla ilgili bütün bakanlara bir talep dilekçesi gönderen Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, kamu çalışanlarının kampanyalarına destek vermesini istedi.

Yılbaşı yaklaşırken Sağlık, Tarım, Dışişleri, Maliye, Bayındırlık ve Sanayi gibi yatırımcı bakanlık koridorlarının büyük hediye torbaları ve paketleriyle dolduğunu savunan Aksu, bazı bürokratların da hediye olarak yeni yıla yurtdışında girdiklerini iddia etti. Aksu, AK Parti hükümetinin yasak olmasına rağmen yıllardır kamuda devam eden bu fiili uygulamaya son vermesi gerektiğini belirtti.

?Kamu Görevlileri Hediye Almasın' adıyla bir kampanya başlattıklarını vurgulayan Aksu, bütün bakanlara konuyla ilgili taleplerini ilettikleri bilgisini verdi. Henüz hiçbir bakandan kendilerine yanıt gelmediğine dikkat çeken Aksu, bütün kamu görevlilerinin küçük-büyük ayrımı yapmadan, hediye kabul etmeyerek kampanyalarına destek olmalarını istedi. Türkiye'de devlet memurları ve siyasetçilerin hediye almalarının yasak olduğuna işaret eden Aksu, ?Buna rağmen bürokratların çoğu hediye alır. Milyarlık çiçeklerin, çeşit çeşit pahalı hediyelerin geldiği bilinen bir gerçek. Rüşvet bir kapıysa hediyeler de onun anahtarıdır. Hediyeyle başlayanlar sonra bunu rüşvete döndürmektedir.? dedi. Aksu, ABD'de olduğu gibi hediyelerin maddi değerine göre bir sınır getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Aksu, ayrıca, enflasyon karşısında kayıplarının telafi edilmemesi nedeniyle memurların hükümete küstüğünü söyledi. 1997 yılından beri kamu çalışanlarının yüzde 45 reel gelir kaybına uğradığını dile getiren Aksu, AK Parti hükümetinin bunu telafi etmesini istedi. Hükümetin 2004 yılı için yüzde 13,6 zam kararlaştırdığını hatırlatan Aksu, enflasyonun gelecek yıl bu rakamın üzerinde çıkması durumunda aradaki farkı da isteyeceklerini bildirdi. Aksu, ?İmar Bankası nedeniyle Hazine'ye 6,7 milyar dolarlık yük bindi. Bu da her Türk vatandaşının cebinden 100 dolar çıkacağı anlamına geliyor. Bu kadar büyük zararı üstlenen hükümet sadece 1 milyar dolar kaynak ayırsa en düşük devlet memuru maaşı 800 milyon liraya çıkarılabilir.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber